Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτού Β’ Αθηνών Ελ. Ζαρούλια για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβιώσεως σε φυλάκια στο Καστελόριζο

Η Συναγωνίστρια και Βουλευτής Β’ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια σε ερώτηση που είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στο Καστελόριζο και στη βραχονησίδα της «Κυράς της Ρω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκλείπουν υποτυπώδεις υποδομές υγιεινής, δεν διατίθενται βασικά μέσα καθαριότητας, ενώ η έλλειψη πόσιμου νερού και νερού χρήσης δυσχεραίνουν την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους καθηκόντων και την υπηρεσία τους.

Στην απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αναφέρεται ότι «Δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με τη διάθεση ύδατος, για πόση ή πλύση, τόσο στο Καστελόριζο, όσο και στις βραχονησίδες της ΔΑΝ Μεγίστης». Σχετικά με την υδροδότηση, η λύση δόθηκε εντός του τρέχοντος έτους με την κατασκευή σύγχρονης μονάδας αφαλάτωσης, ενώ «στο πλαίσιο της μέριμνας της Στρατιωτικής Υπηρεσίας για το προσωπικό που υπηρετεί στην εν λόγω Μονάδα, χορηγείται σ’ αυτό ημερησίως, αριθμός φιαλών εμφιαλωμένου ύδατος (3 κατά την καλοκαιρινή περίοδο και 2 κατά τη χειμερινή)».

Κατά την περιοδεία κλιμακίου της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε γίνει αντιληπτή η πικρία και τα παράπονα των ακριτών για την αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτεία. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι η υδροδότηση. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη δεξαμενή νερού που επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού, αντί να την επισκευάσουν, μετέφεραν νερό με δεξαμενόπλοια, ενέργεια με πολλαπλάσιο κόστος.

Παρ’ ότι όμως κατασκευάστηκε νέα μονάδα αφαλάτωσης, κατά τις δηλώσεις του υπουργού, χορηγείται σε καθημερινή βάση ένας συγκεκριμένος αριθμός μονάδων εμφιαλωμένου νερού στους στρατιώτες. Αυτό σημαίνει ότι το πόσιμο νερό που αποδίδεται δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

Αναφορικά με το πρόβλημα του αγωγού αποχετεύσεως που διέρχεται μέσα από τους κοιτώνες, στην απάντηση αναφέρεται πως έχει κατασκευαστεί νέος οικίσκος όπου «ο αγωγός αποχέτευσης διέρχεται εκτός του θαλάμου στρατωνισμού των οπλιτών». Μήπως, όμως, ο νέος οικίσκος δεν δύναται να φιλοξενήσει το σύνολο των στρατιωτών που υπηρετούν στο φυλάκιο και συνεπώς, πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν να διαβιούν στην δυσάρεστη προαναφερθείσα κατάσταση;

Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί επιτελούν έργο υψίστης σημασίας σε αυτό το ακριτικό μέρος και προφανώς διακατέχονται από υψηλό φρόνημα και υπερηφάνεια υπηρετώντας πιστά την Πατρίδα. Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας δεν πρέπει να ξεχνά τις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών μας, ούτε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους προκειμένου να διασφαλίζουν και να υπερασπίζονται την ελευθερία της Ελλάδος.

Οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, έχοντας επίγνωση του ιερού έργου των στρατιωτικών μας, έχουν καταθέσει σειρά ερωτήσεων προς τα αρμόδια υπουργεία για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ιδιαίτερο αυτό ακριτικό μέρος της χώρας μας, το Καστελόριζο. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα οι περιοριστικοί όροι που επεβλήθησαν από την Χούντα Σαμαρά και αποτελούν μεθοδεύσεις που καταπατούν κάθε ίχνος δικαίου εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες. Αποτέλεσμα αυτών των αντισυνταγματικών και παράνομων διώξεων είναι να μην μπορούν πολλοί εκ των συναγωνιστών-βουλευτών να επισκεφθούν διάφορα μέρη της Ελλάδος όπου υπάρχουν προβλήματα, όπως σε αυτή την περίπτωση το Καστελόριζο.

Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσε να βρεθεί εκεί η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια και να διαπίστωνε αν είναι αλήθεια όλα αυτά που διατείνεται ο υπουργός Εθνική Άμυνας ή αν είναι άλλο ένα καλοστημένο ψέμα στην προσπάθεια εμπαιγμού των πολιτών ώστε να θεωρούν ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα και ότι έχουν δοθεί λύσεις σε όλα τα προβλήματα.

Exit mobile version