Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης αμφισβητεί ανοιχτά τον Μητσοτάκη

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης αμφισβητεί ανοιχτά τον Μητσοτάκη

Η λιγούρα της επαναφοράς στην εξουσία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρύψει τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΝΔ και την σαφή αμφισβήτηση του νυν αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη από άλλα στελέχη του κόμματος.

Μπορεί στην ηγετική ομάδα της ΝΔ να περίμεναν την πρώτη ανοιχτή αμφισβήτησή της από τους δεδηλωμένους Καραμανλικούς, αυτή όμως ήρθε τελικά από έναν πρώην Μητσοτακικό, συγκεκριμένα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο μεταβατικός πρώην πρόεδρος της ΝΔ σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε πέταξε το γάντι στις επιλογές της νυν ηγεσίας, διαφωνώντας ανοιχτά τόσο με το αίτημα των πρόωρων εκλογών όσο και με την επιθετική και αδιάλλακτη γραμμή τύπου «παραιτηθείτε».

«Ζητούμενο παραμένει η εθνική συνεννόηση και όχι οι κραυγές. Το σύνθημα «φύγετε» δεν είναι λύση, γιατί η χώρα θα σέρνεται και ο Τσίπρας θα μείνει» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο συνδιεκδικητής της πρωτιάς στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, τάχθηκε ξεκάθαρα ενάντια στην τοποθέτηση του Σπύρου-Άδωνι Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία της  ΝΔ.

«Η διοίκηση του κόμματος, η νομή της κομματικής εξουσίας και η ευθύνη αφορά τον πρόεδρο. Στα πρόσωπα δύσκολα θα συμφωνήσουμε. Με πολλούς μπορούμε και πρέπει να συνυπάρχουμε στην Κ.Ο, αλλά δεν μπορεί να είναι στην ηγετική ομάδα και δεν μπορεί να κραυγάζουν», είπε με νόημα «καρφώνοντας» τον Γεωργιάδη και τις εξαλλοσύνες του. Πολύ χειρότερα, για την υποτιθέμενη εσωκομματική ενότητα της ΝΔ, ο Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι δεν έχει δει ακόμη (!) τον Μητσοτάκη από την ημέρα της επιλογής του, δηλαδή εδώ και 6 ολόκληρους μήνες!

Ένα ακόμη «καρφί» στην πλάτη του νυν αρχιδερβέναγα της ΝΔ ήταν η κάλυψη που έδωσε ο Μεϊμαράκης στον Τσίπρα για το σχέδιο Β, την ίδια ώρα κατά την οποία η ΝΔ το έχει αναδείξει σε αντιπολιτευτική της σημαία, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να έχει εναλλακτικό σχέδιο. Είναι ολοφάνερο ότι όπως η παραμονή στην εξουσία κρατά ενωμένο προσωρινά το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι αντίστοιχα και η προσμονή για την επάνοδο στην εξουσία είναι που δεν επιτρέπει επί του παρόντος διαλυτικές καταστάσεις στη ΝΔ.

Αναμφισβήτητα, όμως, ο Μητσοτάκης δεν έχει μια εν λευκώ εξουσιοδότηση να κάνει ό,τι θέλει, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αρκετοί μέσα στη ΝΔ τον περιμένουν στη γωνία να τον αποτελειώσουν, αν το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών δεν είναι το επιθυμητό για το κόμμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/archisan-ta-organa-sth-nd.-o-meimarakhs-amfisbhtei-anoichta-ton-mhtsotakh#ixzz4EDWnijjj

Exit mobile version