Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα «ορφανά» του Κουβέλη σε νέες περιπέτειες ανυποληψίας

Τα «ορφανά» του Κουβέλη σε νέες περιπέτειες ανυποληψίας

Μέσα στον καύσωνα  του Ιουλίου έρχονται εύθυμες νότες από τις ανακοινώσεις «κομμάτων», τα οποία έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν ξεφύγει από την μόνιμη αγκαλιά της ανυπαρξίας και της ανυποληψίας.

«Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απαιτεί να μην λες άλλα χθες, άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Γι’ αυτό στην ΔΗΜΑΡ σταθερή έχουμε την  θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής». Μ’ αυτό τον τρόπο ανακοίνωσε το …απόκομμα της ΔΗΜΑΡ ότι ο ένας και μοναδικός βουλευτής (Θεοχαρόπουλος) που πήρε σαν αντάλλαγμα από το ΠΑΣΟΚ για την εκλογική συνεργασία του περασμένου Σεπτεμβρίου θα ψηφίσει τον εκλογικό νόμο που προτείνει η κυβέρνηση.

Εννοείται ότι κόντεψαν να σπάσουν οι σοβάδες και το ταβάνι, στο άκουσμα των λέξεων «πολιτική αξιοπιστία» από τα «ορφανά» του μετρ της πολιτικής αναξιοπιστίας και ξεφτίλας (Μπαρμπα-Φώτης Κουβέλης), τα οποία αφού περιπλανήθηκαν σε μνημονιακές συμμαχίες, βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στην στοργική αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ, μπας και τσεπώσουν καμιά έδρα στην Βουλή, με την σιγουριά του Επικρατείας.

Φρόντισαν, πάντως, να διευκρινίσουν ότι η διαφορετική τους θέση σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι «δεν θέτει σε κίνδυνο το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς». Αυτό δα έλειπε… Τα «συντρίμμια» της ΔΗΜΑΡ γνωρίζουν ότι πλέον μόνο σ’ ένα μόρφωμα και συνονθύλευμα της περιβόητης «ενιαίας Κεντροαριστεράς» έχουν την δυνατότητα να συντηρήσουν κάπως τα αποστεωμένα πολιτικά σώματά τους και να φροντίσουν για το τομάρι τους.

Καθώς ο άλλοτε «ηγέτης» τους γλείφει ασύστολα εκεί που πριν έφτυνε (ΣΥΡΙΖΑ) μήπως και υπουργοποιηθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό, τα «ορφανά» του ελπίζουν ότι η συμμετοχή τους (έστω και ως…τρύπια κάλτσα) στο εγχείρημα-μόρφωμα της κεντροαριστεράς μπορεί να τους οδηγήσει κάποια στιγμή ξανά στην νομή της εξουσίας, δια μέσου μιας εκ νέου συνεργασίας σε μια καινούρια συγκυβέρνηση, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-orfana-tou-koubelh-se-nees-peripeteies-anupolhpsias#ixzz4EDYEUpQs

Exit mobile version