Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Αλβανία κατατάσσεται επισήμως από τον ΟΗΕ στους πέντε μεγαλύτερους καλλιεργητές μαριχουάνας!

Η Αλβανία κατατάσσεται επισήμως από τον ΟΗΕ στους πέντε μεγαλύτερους καλλιεργητές μαριχουάνας!

Τα πολιτικάντικα «μαλλιοτραβήγματα» στην Αλβανία μεταξύ του Έντι Ράμα και του Σαλί Μπερίσα έβγαλαν πριν λίγες ημέρες την είδηση ότι η Αλβανία αποτελεί «Δημοκρατία του χασίς», η οποία κρατά το σκήπτρο του «χασισοβολώνα της Ευρώπης».

Τα νεώτερα στην θλιβερή αυτή ιστορία είναι ότι ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει την όλη κατάσταση, κατατάσσοντας επισήμως την Αλβανία μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων καλλιεργητών μαριχουάνας στον κόσμο, μαζί με τη Κολομβία, την Τζαμάικα, την Ολλανδία και την Παραγουάη!

Η έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών για την περίοδο 2009 – 2014 αναφέρει πως, με βάση στοιχεία του 2014, στην Αλβανία παρήχθησαν 540 τόνοι χασίς, ενώ οι Αρχές εντόπισαν 551.414 χασισόδεντρα. Η καλλιέργεια και η διακίνηση ναρκωτικών αποτελούν το 2,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Αλβανίας, το υψηλότερο σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία, που είναι και οι κύριες αγορές κατανάλωσης ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Είναι «πολλά τα λεφτά» που αποδίδει η καλλιέργεια, άρα μεγάλο το οικονομικό κίνητρο και τα έσοδα από τη διακίνηση. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες μόνο μέσω της λεγόμενης «βαλκανικής οδού» εξασφαλίζουν ποσά της τάξης των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης έχει εξελιχθεί σε «επιδημία» που έχει πλήξει όλη την Αλβανία, εξελίσσοντας ένα προσωπικό… χόμπι σε επαγγελματική απασχόληση, αφού συνιστά έναν τρόπο εξασφάλισης ή συμπλήρωσης του εισοδήματος χιλιάδων οικογενειών, σε μια χώρα φτωχή, με χαμηλά εισοδήματα και υψηλή διαφθορά.

Και όμως, όπως έχουμε τονίσει ξανά στο παρελθόν, γι΄ αυτό το κράτος – έμπορο ναρκωτικών συνεχίζονται οι συζητήσεις για είσοδό του στην Ε.Ε., αποδεικνύοντας έτσι για πολλοστή φορά τον κάλπικο και ουσιαστικά αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα αυτού του οργανισμού. Κράτη «ντήλερς» όπως η Αλβανία πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρές κυρώσεις και πλήρη απομόνωση και όχι να ανάγονται στο επίπεδο του συνομιλητή, όταν η κύρια δραστηριότητά τους είναι η παραγωγή και η εξαγωγή ναρκωτικών προς όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-albania-katatassetai-apo-ton-ohe-epishmws-stous-pente-megaluterous-kallie#ixzz4EGxiLUXD

Exit mobile version