Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατάντια! Η Μέρκελ αναφέρει την Ελλάδα ως παράδειγμα για την άσκηση λιτότητας και την υποδοχή «προσφύγων»

Κατάντια! Η Μέρκελ αναφέρει την Ελλάδα ως παράδειγμα για την άσκηση λιτότητας και την υποδοχή «προσφύγων».

Το ότι η Ελλάδα αποτελεί τόσο το κοινωνικό πειραματόζωο των διεθνών τοκογλύφων όσο και τον χώρο μετατροπής σε αποθήκη στοίβαξης ανθρωπίνων ψυχών είναι κάτι ευρέως γνωστό.

Αυτά ακριβώς φρόντισε να επαναφέρει στο προσκήνιο η Άνγκελα Μέρκελ, στην καθιερωμένη συνέντευξή της πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Αναφερόμενη στα ζητήματα των πολιτικών λιτότητας δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην Χώρα μας και να την χρησιμοποιήσει ως κλασικό παράδειγμα για την άσκηση λιτότητας. «Διότι – για να πάρουμε το παράδειγμα της Ελλάδας – η κρίση ξέσπασε όταν η Ελλάδα έφθασε το έλλειμμα στο 14%. Για τον λόγο αυτό, πιστεύω ότι βρήκαμε το σωστό μείγμα, ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και όχι κάπου αλλού έξω από αυτήν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε, όμως, στην Χώρα μας ξανά, όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το προσφυγικό. Η Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε και πάλι την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, λέγοντας πως η Ευρώπη έχει «ανθρωπιστικό καθήκον» να βοηθήσει όσους προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, όπως το Ιράκ και η Συρία. Και πρόσθεσε πως «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της», σημειώνοντας ότι «οι συνθήκες είναι δύσκολες και είχαμε να αντιμετωπίσουμε το ερώτημα όταν οι πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία κατέφθαναν μέσω του βαλκανικού διαδρόμου από την Ελλάδα. Θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της να αναλάβει αυτό το καθήκον; Θα συμπεριφερόμαστε άσχημα στους πρόσφυγες, όπως πράττει η Ουγγαρία; Ή θα είμαστε υποχρεωμένοι για ανθρωπιστικούς λόγους να παράσχουμε προστασία στους ανθρώπους αυτούς;».

Η ουσία πάντως είναι ότι η «συμπαράσταση» της Μέρκελ συνίσταται στο να έχει μετατραπεί η Ελλάδα σ΄έναν απέραντο καταυλισμό, με τις εισροές των λαθρομεταναστών όχι μόνο να μην σταματούν, αλλά να αυξάνονται, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την δημόσια ασφάλεια, την κοινωνική γαλήνη και την υγιεινή σ΄όλη την επικράτεια της Χώρας όπου βρίσκονται λαθρομετανάστες. Όσο για τις κατηγορίες εναντίον της Ουγγαρίας από την γερμανίδα καγκελάριο, μάλλον σαν εύσημα για τους Ούγγρους και τον πρωθυπουργό τους μπορούν να θεωρηθούν τα όσα τους καταλογίζει η Μέρκελ.

Το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου στην Ουγγαρία για το προσφυγικό ζήτημα είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια τόσο στην Μέρκελ και το επιτελείο της όσο και στους ακόλουθους «αντιρατσιστές» σ΄άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι έχουν κάνει τον «αντιρατσισμό» ένα προσοδοφόρο επάγγελμα ατομικού και πολιτικού βιοπορισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katantia-h-merkel-anaferei-thn-ellada-ws-paradeigma-gia-thn-askhsh-litothta#ixzz4EHNJHRIn

Exit mobile version