Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένας χρόνος από την ταπεινωτική συνθηκολόγηση της 13ης Ιουλίου 2015 με την υπογραφή Τσίπρα

Ένας χρόνος από την ταπεινωτική συνθηκολόγηση της 13ης Ιουλίου 2015 με την υπογραφή Τσίπρα

Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 13 Ιουλίου 2015, ύστερα από 17 ώρες συσκέψεων και διαπραγματεύσεων, ο Τσίπρας έβγαινε από την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, έχοντας συμφωνήσει μια σειρά από σκληρά προαπαιτούμενα, τα οποία έναν μήνα αργότερα (14 Αυγούστου) άλλα είχαν ήδη ψηφιστεί και εφαρμοστεί, ενώ άλλα αποτέλεσαν την βάση για το τρίτο Μνημόνιο, στο οποίο οδηγήθηκε τελικά η Χώρα.

Για πρώτη φορά στο κείμενο της ανακοίνωσης το πρωί της 13ης Ιουλίου, περιέχονταν λέξεις όπως: «ρευστοποίηση» (και όχι «αξιοποίηση») της δημόσιας περιουσίας, «ημιαυτόματες περικοπές δαπανών», «αυστηρή επανεξέταση» (και όχι απλώς αναθεώρηση) των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας.  

Για λίγες μέρες, μέχρι την  ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής, η χώρα είχε βρεθεί -για πρώτη φορά- εκτός Μνημονίου. Αντί, όμως, να λήξει το Β΄ Μνημόνιο, σαν σήμερα μπήκαν οι βάσεις για το Γ΄Μνημόνιο.

Τι μεσολάβησε; Μια διαπραγμάτευση «ροντέο» στο α΄εξάμηνο, από τις εκλογές μέχρι και το δημοψήφισμα για το «ΟΧΙ» στην πρόταση Γιούνκερ, ενώ ακολούθησαν νέες εκλογές και το νέο Πρόγραμμα, πολλά μέτρα του οποίου εφαρμόστηκαν τελικά σε βαθμό πολλαπλάσιο από όσο συμφωνήθηκε (πχ διπλάσια περικοπή δικαιούχων ΕΚΑΣ, κατάργηση συντάξεων αναπήρων και χηρείας, πώληση όχι μόνον των «κόκκινων» αλλά όλων των δανείων, ακόμα και των «πράσινων», των εγγυημένων από το κράτος, των ΔΕΚΟ κλπ).

Το «ξήλωμα» υποσχέσεων και προσδοκιών ξεκίνησε με την ανακοίνωση, σαν σήμερα, των όρων για την οικοδόμηση μιας νέας «σχέσης» της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Θα ήταν όμως αποπροσανατολιστικό και μονομερές να καταλογιστούν ευθύνες γι αυτή την κατάσταση μόνο στην τότε (και νυν) συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς σύσσωμη η «φιλοευρωπαϊκή» αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αλλά και η εξωκοινοβουλευτική τότε Ένωση Κεντρώων) όχι μόνο στήριξε τον Τσίπρα στην συμφωνία αυτή, αλλά τον προέτρεψε να φέρει «μια οποιαδήποτε συμφωνία». Ένα χρόνο μετά βλέπουμε τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας, με τα πολύ χειρότερα να βρίσκονται στον ορίζοντα από το φθινόπωρο.

Ουδείς, λοιπόν, από τους πολιτικούς απατεώνες του «συνταγματικού τόξου» δικαιούται να κάνει την οποιαδήποτε κριτική και άρνηση στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα, αφού επί της ουσίας ήταν συναποφασιστές και συνοδοιπόροι στις μετέπειτα ενέργειες του.

Μόνο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κράτησε και συνεχίζει να κρατάει ψηλά, με τον πλέον αυθεντικό και ανθεκτικό τρόπο, τα Λάβαρα της Εθνικής Αντίστασης στα σκοτεινά σχέδια των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων ελληνόφωνων συνεργατών τους εναντίον της Πατρίδας και του Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas-chronos-apo-thn-tapeinwtikh-sunthhkologhsh-ths-13hs-iouliou-2015#ixzz4EJJnNBup

Exit mobile version