Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: Απαραίτητη η συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες – 2 ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την ακρόαση των φορέων σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Αρχικά, επεσήμανε την παρουσία στην επιτροπή εκπροσώπου των εργαζομένων της Καβάλα OIL, τους οποίους πρόσφατα επισκέφτηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στην συνέχεια τόνισε πως υπάρχουν ακόμη βουλευτές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, οι οποίοι υφίστανται πολιτικές διώξεις και έχουν περιοριστικούς όρους μην μπορώντας να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Απευθυνόμενη στον κ. Σπύρο Μαυράκο, πρόεδρο του Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ρώτησε αν πρέπει να υπάρχει γνωμοδότηση για την περιοχή εγκατάστασης εξέδρας, αν θα πρέπει να γίνονται τακτικοί θαλάσσιοι έλεγχοι και με ποιες χώρες ανταλλάσσουν απόψεις για θέματα αντιμετώπισης ρύπανσης. Στην συνέχεια ρώτησε για το αν υπάρχει συντονισμός με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ποιος οφείλει να είναι ο ρόλος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Η κα. Ελένη Ζαρούλια γνωστοποίησε πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή προτίθεται να καταθέσει τροπολογία στον εν λόγω σχέδιο νόμου με θέμα την συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ στην γνωμοδοτική διαδικασία για την υπεράκτια έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Σημειώνεται πως το  Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών έχει συμμετάσχει στις έρευνες νέων υδρογονανθράκων στο Βόρειο Αιγαίο και καθίσταται μοναδικός φορέας που δύναται να διεκπεραιώσει υποθαλάσσιες γεωλογικές και γεωφυσικές μελέτες, αλλά και ολοκληρωμένες μελέτες του θαλασσίου συστήματος συμπεριλαμβανομένων των περιβαντολογικών επιπτώσεων.

Ο κ. Σπύρος Μαυράκος τόνισε από την πλευρά του ότι θα πρέπει να υπάρχει γνωμοδότηση από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia2#ixzz4EJNb9BSe

Exit mobile version