Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι απαγορεύουν αυστηρά οποιαδήποτε επιστροφή σε προμνημονιακά επίπεδα!

Οι διεθνείς τοκογλύφοι απαγορεύουν αυστηρά οποιαδήποτε επιστροφή σε προμνημονιακά επίπεδα!

Η συνεχής έκφραση της αποφασιστικότητας με την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει όλα όσα προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο δείχνει το πάθος, με το οποίο, επί της ουσίας, ο Τσίπρας εξυπηρετεί τους διεθνείς τοκογλύφους, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να σιγοντάρουν μια ακόμα κυβέρνηση που νομοθετεί και εφαρμόζει ό,τι της ζητηθεί απ’ αυτούς.

Από το 2010, όπου άρχισε η εφαρμογή των Μνημονίων, εγκαινιάστηκε μια διαδικασία ανοιχτού εποικισμού της Χώρας από το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα σχεδιαζόταν η διαδικασία «κινεζοποίησης» των Ελλήνων εργαζομένων. Καθώς η «κινεζοποίηση» προχωρεί, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Και οι ομαδικές απολύσεις πρέπει να γίνουν πιο εύκολες και οι μισθοί και τα μεροκάματα πρέπει να μειωθούν κι άλλο, πλησιάζοντάς τα ακόμα περισσότερο προς τα επίπεδα των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τις οποίες θεωρούν ότι είναι συγκρίσιμες με την Ελλάδα σ’ αυτό το επίπεδο. Επομένως, τα εργασιακά δικαιώματα έχουν τεθεί στην κλίνη του Προκρούστη και στόχος των διεθνών τοκογλύφων και των ελληνόφωνων συνεργατών τους είναι να παραμείνουν μόνιμα εκεί.

Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, μετά τα όσα θεσμοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει κεφάλαιο για τις εργασιακές σχέσεις και στο τρίτο Μνημόνιο. Και βεβαίως θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να πιστέψει ότι η σκόπιμη γενικολογία του τρίτου Μνημονίου αφήνει έστω και ελάχιστα περιθώρια για επαναφορά κάποιων από τις «κανονικότητες» του προμνημονιακού παρελθόντος.

Η επιστροφή σ’ αυτό το παρελθόν απαγορεύεται ρητά και εκείνο που παραμένει ανοιχτό είναι τα νέα πλήγματα σε μισθούς, μεροκάματα και εργασιακές σχέσεις. Ο ρυθμός υλοποίησης αυτών των πραγμάτων μπορεί να μην έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά είναι σίγουρο ότι θα επιχειρηθεί.

Συμμετέχοντας στο πρόσφατο συνέδριο των Economist οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν άφηναν καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Πολύ περισσότερο, οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση, καθώς γνωρίζουν ότι ο πιθανός αντικαταστάτης του Τσίπρα στο πηδάλιο της ελεγχόμενης απ’ αυτούς κυβέρνησης, δηλαδή ο Μητσοτάκης, θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος την αποφασιστική εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου, ή ενός νέου ακόμη αν αυτό θεωρεί απαραίτητο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-apagoreuoun-austhra-opoiadhpote-epistrofh-se-promnh#ixzz4EUm1kup8

Exit mobile version