Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: Όχι στην εκποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων στους διεθνείς τοκογλύφους – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκε στην αρμόδια επιτροπή για τα θέματα ασφάλειας στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Αρχικά, ανέφερε πως στο παρόν σχέδιο νόμου έχουν προστεθεί διατάξεις και ρυθμίσεις που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι άσχετες με το νομοσχέδιο.

Αναφορικά με το άρθρο 4 ζήτησε διευκρινίσεις για την δυνατότητα ρύθμισης με Προεδρικό Διάταγμα θεμάτων που αφορούν την ταχεία και αποτελεσματική εκδίκαση αγωγών αποζημίωσης προς αποκατάσταση ζημιών περιλαμβανομένων και αποζημιώσεων για διασυνοριακά περιστατικά. Πώς θα ρυθμίζονται επακριβώς αυτά τα θέματα ειδικά όταν πρόκειται για ατυχήματα που συμβαίνουν στα σύνορα με όμορα κράτη που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Επεσήμανε επίσης το ζήτημα των διασυνοριακών επιπτώσεων σε περίπτωση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σύμφωνα με το άρθρο 31.

Επ΄ αφορμή του δεύτερου μέρους του νομοσχεδίου και την τροποποιητική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών Energean Oil & Gas και ΚΑΒΑΛΑ OIL η Συναγωνίστρια Ζαρούλια τόνισε ότι οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες εκποιούνται στους διεθνείς τοκογλύφους, αφού το 2014 πουλήθηκε το σύνολο του πετρελαϊκού κοιτάσματος του Πρίνου στην εταιρεία BP έναντι πινακίου φακής.

Ακολούθως η βουλευτής Β΄ Αθηνών σχολίασε και ζήτησε διευκρινίσεις για τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου. Τέλος, τόνισε την πάγια θέση του Λαϊκού Συνδέσμου ότι το Ελληνικό Φυσικό Αέριο αποτελεί τεράστια ελπίδα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-ochi-sthn-ekpoihsh-twn-ellhnikwn-udrogonanthrakwn-stous-diet#ixzz4EraTqW9y

Exit mobile version