Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι υποκριτές του «συνταγματικού τόξου» θίχτηκαν με τις χυδαιότητες του Θανάση Χειμωνά

Οι υποκριτές του «συνταγματικού τόξου» θίχτηκαν με τις χυδαιότητες του Θανάση Χειμωνά

Στην ανεπίσημη έντυπη έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ, την «Εφημερίδα των Συντακτών», κάτω από τον τίτλο «Υπεύθυνος Πολιτισμού», δημοσιεύθηκε το εξής σχόλιο: «Ο Θανάσης Χειμωνάς είναι υπεύθυνος Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο φαίνεται να ξεχνά συστηματικά όταν γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φράσεις του είναι εξόχως προσβλητικές, ενώ δεν διστάζει να επιτεθεί σε όποιον διαφωνεί μαζί του. Δε θα αναπαράγουμε τα χυδαία σχόλιά του, αλλά το εξής: «Πρέπει άμεσα να εφευρεθεί το παιχνίδι syrizokemon go. Όπου θα κυνηγάς συριζοτρόλ και όταν τα βρίσκεις, θα τα κοπανάς στο κεφάλι με το κινητό σου. Ή ακόμα καλύτερα με κάνα ρόπαλο». Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ανέφερε μεταξύ  άλλων: «Δεν μπορεί καν να περάσει από το μυαλό μας η σκέψη ότι η κ. Γεννηματά συμμερίζεται τον γλωσσικό οχετό του εν λόγω κυρίου. Το γεγονός, όμως, ότι τον διατηρεί στη θέση του είναι εξόχως προβληματικό για την πολιτική ζωή του τόπου».

Δεν θα σταθούμε στην γνωστή τακτική του τύπου με το σκουλαρίκι να παριστάνει τον βαρύμαγκα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο γεγονός ότι στην περίπτωση του δεν έχει πάρει κανένας κάποια «μεζούρα» για να μεγενθύνει το νοηματικό περιεχόμενο των λέξεων και των εκφράσεων που χρησιμοποιεί. Στην περίπτωση του Χειμωνά η έκφραση «θα κυνηγάς συριζοτρόλ και όταν τα βρίσκεις, θα τα κοπανάς στο κεφάλι με το κινητό σου, ή ακόμη καλύτερα με κάνα ρόπαλο» δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο απειλητικό περιεχόμενο, αλλά θεωρείται ότι χρησιμοποιείται με σαφή μεταφορικό σκοπό, απλώς «χυδαίου» λεξιλογίου.

Βεβαίως, αν  η ίδια η έκφραση για «κοπάνισμα» ή «ρόπαλο» χρησιμοποιούταν σε κείμενο στην ιστοσελίδα ή έντυπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αυτομάτως κάποιοι φαιδροί και σεσημασμένοι ρουφιάνοι, που σε διατεταγμένη 24ωρη υπηρεσία κοιτούν μέχρι και την τελευταία τελεία ή κόμμα, θα καταλήγουν στο συμπέρασμα: «πάλι απειλούν οι χρυσαυγίτες!». Είναι οι ίδιοι θρασύδειλοι και γεμάτοι από κενό εσωτερικά ηθικό περιεχόμενο, εθνομηδενιστές, οι οποίοι ψάχνουν κείμενα 10, 15, 25 και 30 ετών για να βγάλουν «συμπεράσματα» και ποινικοποιούν λέξεις και εκφράσεις μόνο όταν τις χρησιμοποιούν οι χρυσαυγίτες.

Αντιθέτως, τα «τσακίστε τους φασίστες», «ταξικό μίσος», «κρεμάλα στους φασίστες», «καλός φασίστας, μόνο νεκρός», «μόνο εντατικές για τους εθνικιστές», που υπάρχουν στα έντυπα και στις ιστοσελίδες κομμάτων, συλλογικοτήτων και γκρουπούσκουλων δεν θεωρούνται ως ευθείες απειλές κατά της ανθρώπινης ζωής, αλλά απλώς ως ένα ακόμη  «πολιτικό σύνθημα».

Τα εσωτερικά μαλώματα των εκπροσώπων του συστήματος, με «πουθενάδες» σαν τον Χειμωνά και τους «θιγμένους» από τα σχόλιά του, δεν μας αφορούν. Μας αφορά, όμως, η ξεχειλισμένη υποκρισία η οποία διέπει όλους τους φορείς και τα πρόσωπα του «συνταγματικού τόξου», οι οποίοι ανάλογα με τα δικά τους στενά συντηρητικά (και πάντοτε εθνομηδενιστικά) συμφέροντα δίνουν στις λέξεις και τις εκφράσεις το περιεχόμενο που πάντοτε αυτοί θέλουν και τους εξυπηρετεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-upokrites-tou-suntagmatikou-tojou-kai-to-brwmiko-paichnidi-me-tis-lejeis#ixzz4F2wnKkQ2

Exit mobile version