Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι στημένες φωτογραφίες και τα ψεύτικα χαμόγελα δεν κρύβουν την εσωκομματική φαγωμάρα στη ΝΔ

Οι στημένες φωτογραφίες και τα ψεύτικα χαμόγελα δεν κρύβουν την εσωκομματική φαγωμάρα στη ΝΔ

Τα ψεύτικα χαμόγελα για τις ανάγκες μιας στημένης φωτογράφισης δεν είναι δυνατόν να συγκαλύψουν το δεδομένο αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 6 (!) μήνες για να γίνει η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών, από τη στιγμή που επήλθε αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. Η καθοδηγούμενη φωτογράφιση μετά το πέρας της συνάντησης δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της μη αρμονικής συμβίωσης μεταξύ τους. Αν και στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη δήλωσε ότι «Αν υπήρξε οποιοδήποτε συννεφάκι, δεν υπάρχει πια. Ο καιρός στη Ν.Δ. δεν έχει –και μάλιστα σε ώρες μάχης- την πολυτέλεια να μην έχει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πρώτη γραμμή», ο οποιοσδήποτε έχει έστω και σχετική αντίληψη των εσωκομματικών καταστάσεων και αντιπαραθέσεων στη ΝΔ, γνωρίζει ότι η κατάσταση στο κόμμα αυτό θυμίζει την εικόνα ενός καζανιού που βράζει, με την αναμονή της ενδεχόμενης επανόδου στην εξουσία να είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος, ο οποίος κρατάει ενωμένο το δημιούργημα του ψευτοεθνάρχη και ηθικού αυτουργού της Κυπριακής τραγωδίας του 1974.

Γενικότερα, όμως, η κατάσταση στη ΝΔ δεν δείχνει ένα κόμμα το οποίο να μπορεί να αντλήσει κοινωνικά και εκλογικά την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια που προκαλούν οι πολιτικές αποφάσεις του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και να επωφεληθεί απ’ αυτή. Ο Μητσοτάκης έχει ένα μακροχρόνιο συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ, το οποίο τον καθιστά απόμακρο και μη προσιτό στο λαϊκό ακροατήριο.

Με πιο απλά λόγια, δεν είναι δυνατόν να κάνεις «αυθόρμητες» περιοδείες στο Κέντρο της Αθήνας, το Περιστέρι, το Μενίδι, μαζί με σεσημασμένους κλακαδόρους, ενώ από την άλλη, δείχνοντας το τι πραγματικά ενστερνίζεσαι και ακολουθείς, να έχεις «στενές επαφές τρίτου τύπου» το τελευταίο εξάμηνο με την λέσχη Μπίντελμπεργκ, την Goldman Sachs, την Deutsche Bank, να στηρίζεις με φανατισμό την διαπλοκή, να υπόσχεσαι συνέχιση των Μνημονίων (έστω και από ένα άλλο οπτικό πρίσμα) και να έρχεσαι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό ακροατήριο, υποστηρίζοντας τον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και το «σύμφωνο συμβίωσης».

Η τακτική του «ώριμου φρούτου» δεν αποτελεί νομοτέλεια στον χώρο της πολιτικής και γι’ αυτό είναι κάτι παραπάνω από αμφίβολη η αξιοποίηση της λαϊκής δυσαρέσκειας από τις κυβερνητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ να ωφελήσει εκλογικά τη ΝΔ και την νεοφιλελεύθερη γραμμή που ακολουθεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-sthmenes-fwtografies-kai-ta-pseutika-chamogela-den-mporoun-na-krupsoun-t#ixzz4F5EgzjVa

Exit mobile version