Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτού Β’ Αθηνών Ε. Ζαρούλια για την μοριοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Συναγωνίστρια και Βουλευτής Β’ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια σε ερώτηση που είχε καταθέσει προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με την «Μοριοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέδειξε το ζήτημα της μοριοδότησης των στρατιωτικών που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολεί το αξιόμαχο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτό της μοριοδότησης για εκείνους που υπηρετούν στην παραμεθόριο. Τα στελέχη αυτά εδώ και χρόνια έχουν ενισχυμένη μοριοδότηση, αλλά όταν παραμένουν σε μία φρουρά μετά τη συμπλήρωση της τριετίας παύουν να λαμβάνουν τον προβλεπόμενο αριθμό μορίων. Ακολουθώντας, όμως, αυτή την πρακτική δημιουργείται μια κατάφορη αδικία εις βάρος τους, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε το γεγονός της παραμονής τους σε περιοχή που δεν είναι της επιθυμίας τους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει λάβει γνώση του συγκεκριμένου θέματος εδώ και ένα χρόνο από σχετικές επιστολές που έχουν αποστείλει οι Ενώσεις Στρατιωτικών, γεγονός που μας οδηγεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε τον απαραίτητο χρόνο για την μελέτη και επίλυση επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «διαμορφώνεται μία συνολική πρόταση προς το ΓΕΕΘΑ για την τροποποίηση της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης περί μεταθέσεων των στελεχών, μέρος της οποίας αποτελεί και η στοχευμένη επανεξέταση του συστήματος μοριοδότησης».

Ο υπουργός δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί και να διορθώσει τα καταγγελλόμενα από τις Ενώσεις Στρατιωτικών και από εκπροσώπους των ενστόλων που βιώνουν εκ του σύνεγγυς τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και δεν προτίθεται να καλύψει -όπως φαίνεται- σύντομα τα αιτήματά τους. Άλλωστε, με πλήθος ενεργειών του αποδεικνύεται η υπόληψη στην οποία έχει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν με αυτοθυσία την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Οι υποσχέσεις του υπουργού δεν γίνονται πράξη για ακόμη μια φορά. Όπως φαίνεται δεν είναι διατεθιμένος να αποκαταστήσει καμία αδικία ούτε και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ανισότητες που προκύπτουν από λανθασμένες πρακτικές του παρελθόντος.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει επανειλημμένως δείξει την εκτίμηση που τρέφει προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αναγνωρίζει την σημαντικότητα και την αξία του δύσκολου έργου τους. Μια πραγματικά εθνική κυβέρνηση θα φρόντιζε να αποκαταστήσει τις αστοχίες και να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί διορθώνοντας τα κακώς κείμενα των τελευταίων σαράντα χρόνων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας πρέπει να παραμείνουν ενωμένες και να μην υποκύψουν στα σχέδια διάλυσής τους, γιατί μόνο έτσι η χώρα μας θα καταστεί κυρίαρχο και ισχυρό κράτος.

Exit mobile version