Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια για τα ζητήματα ασφάλειας στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Η συναγωνίστρια και βουλευτής Β΄ Αθηνών τοποθετήθηκε στην ολομέλεια για την ενσωμάτωση της σχετικής κοινοτικής Οδηγίας 2013/30/ΕΕ στο εθνικό δίκαιο της χώρας μας και αφορά μέτρα πρόληψης κι αντιμετώπισης πιθανών ατυχημάτων σε υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. 

Αρχικά είπε πως η κυβέρνηση κατά την προσφιλή της τακτική προσθέτει διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι άσχετες με το κυρίως αντικείμενο του νομοσχεδίου.

Σημείωσε πως ο όρος ΑΟΖ εξαφανίστηκε, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για σκόπιμη τροποποίηση που εξυπηρετεί πολιτικούς λόγους σχετικούς με την διαρκώς απειλητική διάθεση της γείτονος τουρκίας ενάντια στην Πατρίδα μας, όπως και για λόγους συμβατούς με τις επιταγές αμερικανών και ξένων τοκογλύφων για συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου μας.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για δημιουργία κομματικού κράτους και απόδειξη αποτελούν τα άρθρα 8, 9, 18 και 36 τα οποία περιλαμβάνουν διατάξεις σχετικές με την σύσταση της Αρμόδιας Αρχής και την νεκρανάσταση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Α.Ε..

Σχετικά με τις ρυθμίσεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να θεσπίσει ένα νέο χαράτσι σε κάθε δικαιοπραξία επί δομημένου ακινήτου την στιγμή που αυξάνεται η φορολογία των ακινήτων, ο ΕΝΦΙΑ και το σύνολο των οικονομικών επιβαρύνσεων για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Κλείνοντας η συναγωνίστρια Ζαρούλια χαρακτήρισε αποσπασματικό το εν λόγω νομοσχέδιο και παρουσίασε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για το ενεργειακό ζήτημα της χώρας σε συνδυασμό με γεωπολιτικούς παράγοντες.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-gia-ta-zhthmata-asfaleias-sthn-ekmetalleush-udrogonanthrakwn#ixzz4FQoxruUX

Exit mobile version