Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ψευτοδεξιά Νέα Δημοκρατία και τα “μαθήματα δημοκρατίας”

Η ψευτοδεξιά Νέα Δημοκρατία και τα “μαθήματα δημοκρατίας”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για τον εκλογικό νόμο βάλθηκε να κάνει το άσπρο…μαύρο  αναφωνώντας «Μαθήματα δημοκρατίας η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν δέχεται !».

Διότι, κατά «σύμπτωση», ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο πρωθυπουργός του περίφημου «τριφασικού» εκλογικού συστήματος που ίσχυσε στις εκλογές του 1956 και παρόλο που η ΕΡΕ πήρε μικρότερο ποσοστό από το συνασπισμό όλων των “προοδευτικών δυνάμεων” υπό τη Δημοκρατική Ένωση κατάφερε να γίνει κυβέρνηση. Το εξαμβλωματικό αυτό εκλογικό σύστημα ήταν αναλογικό στις αστικές περιοχές που η ΕΡΕ ήταν αδύναμη και πλειοψηφικό στις αγροτικές περιοχές όπου ήταν κυρίαρχη. Με αυτό το τέχνασμα ο Καραμανλής κατάφερε αν και δεύτερος να κερδίσει τις εκλογές.

Κατά «σύμπτωση» επίσης ο ίδιος ήταν ο πρωθυπουργός που προέκυψε από τις άλλες περίφημες εκλογές του 1961, των εκλογών της «βίας και της νοθείας» όπου ψήφισαν «ακόμα και τα δέντρα».

Κατά «σύμπτωση» επίσης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ανάμεσα στους λεγόμενους «Αποστάτες» που έριξαν την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-pseutodejia-nea-dhmokratia-kai-ta-mathhmata-dhmokratias#ixzz4FSRUZgHX

Exit mobile version