Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα παραμύθια των υποτακτικών των Μνημονίων και οι αλήθειες που κρύβουν

Τα παραμύθια των υποτακτικών των Μνημονίων και οι αλήθειες που κρύβουν

Στα 6 χρόνια της κυριαρχίας των Μνημονίων στην Χώρα μας αρκετά είναι τα παραμύθια τα οποία χρησιμοποιούν οι εγχώριοι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων προκειμένου να καλύψουν όσο μπορούν την δική τους προσωπική στάση προδοσίας.

Ένα από τα χρησιμοποιημένα παραμύθια είναι κι αυτό της αντίθεσης ανάμεσα στο “κακό ΔΝΤ” και τους “κοινωνικά ευαίσθητους” ευρωπαίους εταίρους, ενώ στην πραγματικότητα δεν υφίσταται κανένας τέτοιος διαχωρισμός. Από τότε που άρχισαν τα Μνημόνια και οι διαδοχικοί εφαρμοστικοί τους νόμοι ακούμε αυτό το παραμύθι, αλλά όλοι μαζί συναποφάσισαν την αφαίμαξη του Εθνικού πλούτου και την θέσπιση των αντιλαϊκών μέτρων και των αντεργατικών ανατροπών.

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε διαφοροποίηση των δήθεν ευαίσθητων ευρωπαίων της τρόικας. Υπάρχει, βεβαίως, ένα ακόμη παραμύθι. Αυτό της “κακιάς” τρόικας, από την μια μεριά, και των “κοινωνικά ευαίσθητων” ελληνικών κυβερνήσεων, από την άλλη, που τραβάνε “κόκκινες γραμμές” και “δίνουν συνεχείς μάχες” για να τις υπερασπιστούν σθεναρά.

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν σερβίρει αυτό το παραμύθι σε διάφορες εκδοχές και φυσικά η νυν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αρκεί να θυμηθούμε ότι όταν ο Τσίπρας προκήρυσσε δημοψήφισμα, δήθεν ενάντια στην πρόταση Γιούνκερ, στην πραγματικότητα είχε ξεπουλήσει νωρίτερα το περιεχόμενο του ΟΧΙ, καθώς με επιστολή του στους δανειστές είχε ήδη αποδεχτεί την πρόταση Γιούνκερ. Ας θυμηθούμε, επίσης, ότι το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου δεν το επέβαλε η τρόικα, αλλά υπήρξε ξεκάθαρα ως πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνοντας μάλιστα την υπογραφή του ίδιου του Τσίπρα.

Αυτό, λοιπόν, το οποίο φτιάχνει αυτή την περίοδο ο Κατρούγκαλος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προπαγανδιστική άμυνα της κυβέρνησης ενόψει των νέων αντεθνικών και αντιλαϊκών μέτρων, που γνωρίζει ήδη ότι θα συμφωνήσει το φθινόπωρο. Το μόνο το οποίο είναι “συζητήσιμο” αφορά την έκταση αυτών των μέτρων, καθώς επιστροφή στο προ μνημονίων καθεστώς είναι κάτι που απαγορεύεται ρητά από το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και το υπόλοιπο φιλοευρωπαϊκό “συνταγματικό τόξο” ψήφισανμε φανατισμό το περσινό καλοκαίρι.

Γι’ αυτό και οι οποιεσδήποτε προτεινόμενες “λύσεις” απ’ αυτούς που υπέγραψαν την εκ νέου παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας και την αφαίμαξη των Ελλήνων όχι μόνο δεν προσφέρουν κάτι έστω και ελάχιστα θετικό, αλλά αντιθέτως ενδυναμώνουν τις αλυσίδες της σκλαβιάς για την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-paramuthia-twn-upotaktikwn-twn-mnhmoniwn-kai-oi-alhtheies-pou-kruboun#ixzz4FYaxUZxK

Exit mobile version