Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Σπάρτη, Ιωάννινα

Την Κυριακή 24 Ιουλίου η Τ.Ο. Σπάρτης τίμησε την μνήμη ενός ακόμα ξεχασμένου από την πολιτεία Ήρωα και δασκάλου μεγάλων οπλαρχηγών της  μετέπειτα  επαναστάσεως του γένους μας, Ζαχαρία Μπαρμπιτσιώτη.

Κλέφτης και αρματολός της Πελοποννήσου από την Μπαρμπίτσα του Πάρνωνα γεννηθείς το 1759 . Από τους πρόδρομους του κινήματος της Εθνικής ανεξαρτησίας, προσπάθησε να ενώσει τους αρματολούς όλης της Ελλάδας εναντίον των Τούρκων και τα θρυλικά του κατορθώματα πέρασαν στην περιοχή του Θρύλου και στο δημοτικό τραγούδι.

Παιδί ακόμα κατατάχτηκε σε αρματολικό σώμα για να εκδικηθεί το φόνο του πατέρα του και του αδελφού του, και 18 ετών συγκρότησε δική του ομάδα. Η φήμη του εδραιώθηκε στη κοινή συνείδηση με τη μάχη του Σάλεσι (1781). Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν μαζί του. Έγινε αρχηγός των κλεφτών με υπαρχηγό το Θ. Κολοκοτρώνη και συνένωσε γύρω του τους οπλαρχηγούς Αναγνωσταρά, Νικηταρά, Πετμεζά, κ.ά. Με ορμητήριο τον πύργο του στο Σκουφομύτη οργάνωνε συχνές επιδρομές εναντίον των Τούρκων και των Ελλήνων συνεργατών τους.

Αργότερα οι Τούρκοι τον διόρισαν «μπασμπόγου και ζαμπίτη» (αστυνομικό επόπτη) όλης της Πελοποννήσου. Με το νέο του αξίωμα ο Ζαχαριάς ενίσχυε τους αρματολούς «όσο να μπορέσωμεν να σηκώσωμεν τον τόπον, την μικρολογίαν, να γλυτώσωμεν τη πατρίδα». Τελικά ο Ζαχαριάς δολοφονήθηκε στις 20 Ιουλίου 1805 στα Τσέρια της Μάνης , από άνθρωπο του Μούρτζινου, στο πύργο του κουμπάρου του, Κουκέα, ο οποίος μάλιστα έστειλε το κεφάλι του στη Τρίπολη. Εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου κατατέθηκε στεφάνι από την συναγωνίστρια και μέλος της τοπικής Σπάρτης Βασιλική Καραβέργου στον  ανδριάντα του καπετάν Ζαχαρία στην Σπάρτη.

Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής Τ.Ο. Ιωαννίνων. Τίμησε την θυσία του Υπολοχαγού Γεώργιου Παπαλαμπρίδη κατά την εισβολή του Αττίλα το 1974 στην Κύπρο. Στον χώρο του μνημείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση Στεφάνων και η σεμνή τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου . Στο ομιχλώδες τοπίο της μάχης παντού φωτιά από της Ναπάλμ των Τούρκων, ο χρόνος σταματά Ο ήρωας Υπολοχαγός εδέχθη εχθρική σφαίρα πυροβόλου και πέφτει βαρύτατα τραυματισμένος. Ο Ανθυπολοχαγός σπεύδει να τον βοηθήσει, εκείνος, ενώ το αίμα αναβλύζει εκ του θανάσιμου τραύματος του στήθους του, τον  διατάζει: “Να συνεχισθεί η προέλασις, κύριε ανθυπολοχαγέ. Παρακαλώ αφήστε με, δεν έχω ανάγκη βοηθείας. Φροντίσατε διά τους στρατιώτας!”. Και με όση δύναμιν του απέμεινε, ανεφώνησε “Ζήτω η Ελλάς!..” και εξέπνευσε…».

Στο ύψωμα της Αλωνάγρας, μαζί με το συνταγματάρχη Κουλμπουρτζή, έπεσε πολεμώντας και ο Γιαννιώτης Υπολοχαγός Γεώργιος Παπαλαμπρίδης. Βαριά τραυματισμένος ο ηρωικός λοχαγός δεν μπορούσε να κινηθεί και έδωσε διαταγή στους υφισταμένους του να προχωρήσουν και να επιχειρήσουν έξοδο για να γλιτώσουν. Είχαν περικυκλωθεί, από υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις. Κι εκεί, βαριά πληγωμένος από εμπρηστική βόμβα τουρκικού αεροπλάνου, άφησε την τελευταία του πνοή. Ήταν μόνο 28 χρονών παλληκάρι ο λεβέντης Ηπειρώτης.

Οι πεσόντες και αγνοούμενοι Έλληνες αδελφοί μας εκτός του ότι πρέπει να τιμώνται και να ευγνωμονούνται , πρέπει να βρίσκονται, παντού και πάντα στις καρδιές όλων μας. Τίποτε δεν μας χρωστούσαν δεν ήταν «μισθοφόροι» ή «στρατός κατοχής», όπως τους χαρακτήρισαν ορισμένοι ,απάτριδες γραφικοί. Γι αυτό, ο λαός μας, παρά τα κηρύγματα των ολίγων αυτών ξεδιάντροπων, ουδέποτε θα πάψει να τιμά και να ευγνωμονεί όλους ανεξαίρετα τους ήρωες Έλληνες, που έπεσαν πολεμώντας τους ξένους εισβολείς, γιατί πίστευαν στο δίκαιο  και θυσιάστηκαν για μας και μόνο, την Ελλάδα το Έθνος μας .Έτσι λοιπόν στην Κύπρο το 1974 δεν πολέμησαν «μισθοφόροι» και «στρατός κατοχής» στο πλευρό των Κυπρίων εναντίον του Αττίλα. Στην Κύπρο πολέμησαν τον Τούρκο επιδρομέα Ελληνόπουλα από όλα τα τμήματα της Πατρίδας, Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Θρακιώτες, Νησιώτες, Στερεοελλαδίτες και Μωραΐτες.

Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ και αποτίνουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα Υπολοχαγό καθώς , εγγυούμαστε το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων της ντροπής και της προδοσίας. Η Κύπρος για τους Έλληνες Εθνικιστές δεν κείται μακράν, είναι πολύ κοντά, βρίσκεται στην καρδιά μας, ωριμάζει η ιδέα και τ’ όνειρο των πεσόντων ηρώων, για την ένωση της μεγαλονήσου με την μητέρα πατρίδα. Έλληνες αφυπνιστείτε και πυκνώστε τις τάξεις της Χρυσής Αυγής του μόνου Εθνικιστικού Κόμματος διότι να έχετε υπ όψιν σας, στο πολιτικό μάρκετινγκ της Νέας Τάξης Πραγμάτων, οι πωλητές οραμάτων, σωτηρίας, ευτυχίας και πλούτου, έχουν εκ του πονηρού, πάντα το πάνω χέρι, γιατί, μοιράζοντας ελπίδες όπως ο Σύριζα και οι «εξαρτημένοι» Έλληνες, απαλλάσσουν τον λαό από την ορθή σκέψη και την Εθνική συνείδηση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-sparth-iwannina#ixzz4FbZKCtmB

Exit mobile version