Άλλη μία δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση Πασόκ έφτασε στη Βουλή και αφορά για άλλη μία φορά ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από την δράση της οργανώσεως στο θέμα των εξοπλιστικών.
Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά τη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύμβαση υπογράφηκε (6.2.2003) μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Εθνική Άμυνας.
Το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S (Standard) του Πολεμικού Ναυτικού δρομολογήθηκε το έτος 2001, όμως στην πορεία έγινε αντιληπτό ότι οι διαθέσιμες πιστώσεις δεν επαρκούσαν για έξι πλοία ή για τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους. Για το λόγο αυτό, η Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ τάχθηκε κατά της υλοποίησης του προγράμματος, επειδή, με δεδομένες τις διαθέσιμες πιστώσεις, επρόκειτο να καταλήξει σε σχετικά περιορισμένες βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα των πλοίων και όχι στην αναβάθμιση της αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνάς τους, όπως επιθυμούσε το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του ήταν υπερβολικά εκτεταμένο, φθάνοντας έως το 2010, έτος κατά το οποίο τα πλοία θα είχαν υπερβεί το 30ό έτος της ηλικίας τους.
Ακόμη, το κόστος της γενικής επισκευής (μακράς ακινησίας) των πλοίων δεν συμπεριλήφθηκε στον εκσυγχρονισμό αλλά επιβάρυνε το Πολεμικό Ναυτικό. Περαιτέρω, το πρόγραμμα περιλάμβανε υψηλό κόστος σχεδίασης – μελετών, το οποίο επιβάρυνε αποκλειστικά το συγκεκριμένο εκσυγχρονισμό, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν τον είχε προηγουμένως εφαρμόσει σε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα διεθνώς, καθώς και υψηλό κόστος διαχείρισης, η δε χρηματοδότησή του προέβλεπε επιβάρυνση των οροφών πιστώσεων δανείων από το έτος 2005 και μετά.
Για τους λόγους αυτούς, η Διεύθυνση Εξοπλισμών του Πολεμικού Ναυτικού έκρινε το πρόγραμμα τεχνολογικά, επιχειρησιακά και οικονομικά ασύμφορο, προκρίνοντας τη διάθεση των πιστώσεων για την απόκτηση ή ναυπήγηση νέων πλοίων. Παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων επέμειναν μέχρι τέλους στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού.
Εν τέλει, με την επιμονή των πολιτικάντηδων η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο ή η μίζα που εισήλθε σε τσέπες και κομματικά ταμεία ανήλθε στο 30 εκ. ευρώ.
Η δικογραφία αφορά τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και άλλα 11 άτομα. Προφανώς και η μεταφορά της στη Βουλή εν έτει 2016 αποτελεί μία πρόκληση εναντίον του Ελληνικού Λαού, αφού τα αδικήματα υπουργών και πολιτικάντηδων θα κριθούν ότι έχουν παραγραφεί. Επιπλέον αυτού στην δικογραφία δεν περιλαμβάνεται το τότε ΚΥΣΕΑ, αλλά μόνο ο Παπαντωνίου, προκειμένου να αθωωθεί η εγκληματική οργάνωση Πασόκ.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/egklhmatikh-organwsh-pasok-nea-dikografia-sth-boulh-gia-trianta-ekatommuria#ixzz4FeGzmeGn