Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ από Λαγκάρντ: Στο βωμό των Μνημονίων θυσιάστηκε η Ελλάδα και οι Έλληνες προς χάριν της Γερμανίας και της Γαλλίας!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ από Λαγκάρντ: Στο βωμό των Μνημονίων θυσιάστηκε η Ελλάδα και οι Έλληνες προς χάριν της Γερμανίας και της Γαλλίας!

Την έκδοση της έκθεσης του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – ΙEO) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των σχετικών δηλώσεων Λαγκάρντ, ακολούθησε ένας «παφλασμός» από δημοσιεύματα που καταδεικνύουν και καυτηριάζουν τις παραδοχές για τα λάθη του ΔΝΤ στην επέμβασή του στην Ελλάδα.

Ουδένα, όμως, από τα καθεστωτικά μέσα καταπιάστηκε εκτενώς με την πραγματική είδηση που περιλαμβάνεται σε αυτή την έκθεση. Ότι, δηλαδή, η Ελλάδα θυσιάστηκε προκειμένου να προστατευθεί η Γερμανία – κατά κύριο λόγο – και η Γαλλία από την οικονομική κρίση που είχε έρθει ως απόηχος της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

Στην προσπάθεια ανάδειξης της πραγματικής είδησης θα χρησιμοποιήσουμε αποσπάσματα από το σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Το Βήμα», ώστε να διαφανεί πως ακριβώς κρύβεται η είδηση από τους αναγνώστες.

Όπως, λοιπόν, αναφέρει το ρεπορτάζ, η Λαγκάρντ παραδέχτηκε ότι «η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα κατά παρέκκλιση του κανονισμού του, έγινε λόγω πολιτικής αναγκαιότητας και μετά από πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε η ευρωζώνη «να αγοράσει χρόνο» και να φτιάξει άμυνα».

Η παρέκκλιση εκ του κανονισμού του ταμείου έγκειται στο ότι η αναφορά για μη βιωσιμότητα του χρέους κρύφτηκε επιμελώς από την σχετική έκθεση, ώστε να μην υπάρχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις από τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου, τα οποία μπορεί να μην ενέκριναν την επέμβαση του ταμείου σε ένα μη βιώσιμο χρέος, παρά την ρητή διατύπωση του καταστατικού του.

«Το Μάιο του 2010, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε μια απόφαση να παράσχει κατ’ εξαίρεση πρόσβαση σε χρηματοδότηση (exceptional access financing) στην Ελλάδα χωρίς να επιδιώξει μια προληπτική αναδιάρθρωση χρέους, αν και το δημόσιο χρέος της είχε κριθεί μη βιώσιμο με υψηλό βαθμό πιθανότητας», αναφέρεται στην έκθεση και προστίθεται:

«Ο κίνδυνος μετάστασης ήταν ένας σημαντικός προβληματισμός στη λήψη της απόφασης αυτής. Υπήρξε επιφανειακή εφαρμογή της πολιτικής του ΔΝΤ στην κατ’ εξαίρεση πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου, η οποία απαιτεί την έγκαιρη συμμετοχή του Συμβουλίου».

Ο κίνδυνος μετάστασης, στον οποίο αναφέρεται η έκθεση είναι η πιθανή και απρόβλεπτη επέκταση της οικονομικής κρίσεως εάν το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδος οδηγούσε σε μία άτακτη χρεοκοπία.

Ερχόμενοι και πάλι στις δηλώσεις Λαγκάρντ, αυτή επιβεβαίωσε πλήρως τα λεγόμενα της έκθεσης χαρακτηρίζοντας “πρωτοφανή την κρίση στην ευρωζώνη μιλώντας για πολύ υψηλή πιθανότητα «μετάδοσης» δεδομένης της έλλειψης «τείχους προστασίας»”.

Κοινώς, αυτό που λέει η Λαγκάρντ είναι ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη (μη βιώσιμο χρέος) και συνεπώς τα μνημόνια απλώς κερδίζουν χρόνο, καθυστερώντας το αναπόφευκτο. Ο χρόνος αυτός που κερδίζεται με την βίαιη φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους διεθνείς τοκογλύφους δεν αφορά τους Έλληνες, αφού προφανώς κανείς νοήμων άνθρωπος δεν θα μετέθετε την χρεοκοπία για να μην την υποστεί ο ίδιος, αλλά τα παιδιά του. Ο χρόνος αυτός δόθηκε στους διεθνείς τοκογλύφους, με τις ευλογίες των μνημονιακών κυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ, ΝΔ – Πασόκ, προκειμένου να προστατεύσουν τα κέρδη τους από την καταστροφή.

Ουσιαστικά, λοιπόν, η Λαγκάρντ απαντάει στον μέσο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας ή οποιουδήποτε μνημονιακού αποκόμματος, ο οποίος προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο για να τονίσει την «αναγκαιότητα» των μνημονίων.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-apo-lagkarnt-thusiasthke-h-ellada-kai-oi-ellhnes-pros-charin-ths-g#ixzz4FqTsKrdD

Exit mobile version