Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: Η συμφωνία TTIP είναι ένα υπερμνημόνιο για τα συμφέροντα των πολυεθνικών – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Η συναγωνίστρια και βουλευτής Β΄ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής για τις διατλαντικές εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Αρχικά είπε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμφωνία ΤΤΙP είναι ένα υπερμνημόνιο με αδιαφανείς όρους που καθορίζονται από τα λόμπι των μεγάλων επιχειρήσεων και σημείωσε πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν αναφερθεί πολλάκις στους κινδύνους που εγκυμονούν για την χώρα μας.

Μεταξύ άλλων η βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέφερε πως με την συμφωνία αυτή, η τριτοβάθμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα, η νοσοκομειακή περίθαλψη θα πάει και αυτή στον ιδιωτικό τομέα, ένας νευραλγικός τομέας όπως είναι το νερό το πόσιμο και το αρδευτικό πηγαίνει στον ιδιωτικό τομέα, συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, τα προσωπικά δεδομένα θα είναι στην διάθεση της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και του κάθε οργανισμού ο οποίος μετέχει στην διαχείριση αυτή και τα μεταλλαγμένα, τα κλωνοποιημένα αγροτικά ζώα με ορμόνες θα είναι ελεύθερα στην αγορά χωρίς να ξέρουμε τις επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον

Αναφερόμενη στο παράδειγμα του Ηρακλείου Κρήτης, που ανακηρύχτηκε ελεύθερη ζώνη  από την συμφωνία TTIP, είπε πως το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους υπόλοιπους δήμους του νησιού αλλά ακόμη καλύτερο για την πατρίδα μας είναι να απορρίψει στο σύνολό της αυτή την διατλαντική εμπορική σχέση, η οποία δεν έχει να προσδώσει κάτι θετικό.

Σχετικά με την σύσταση της επιτροπής είπε πως η Χρυσή Αυγή είναι θετική, φτάνει φυσικά να έχει αποτέλεσμα η διαδικασία, διότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση και στην δημοσιότητα βγαίνουν μόνο αυτά που αφήνουν οι διαπραγματευτές. Κλείνοντας τόνισε πως το εθνικό κράτος οφείλει να καθορίζει την οικονομία και τα ότι τα μεγάλα τραστ δεν πρέπει να γίνουν ρυθμιστές της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-h-sumfwnia-ttip-einai-ena-upermnhmonio-gia-ta-sumferonta-twn#ixzz4G60JXoI7

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,

Χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής για το Περιεχόμενο και τις Διαδικασίες Σύναψης των Διατλαντικών Εμπορικών Συμφωνιών. Αν και η έναρξη αυτή γίνεται λίγο πριν σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής για το θέρος, θεωρούμε θετική την εξέλιξη της πραγματοποίησης αυτής της Επιτροπής. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τόσο το περιεχόμενο όσο και τις διαδικασίες σύναψης αυτών των συμφωνιών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ΗΠΑ και Καναδά, καθώς αυτές θα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική (και όχι μόνο) εξέλιξη της χώρας μας.

Επανειλημμένως, οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή έχουμε επισημάνει την αντίθεσή μας προς τις συγκεκριμένες συμφωνίες αναφέροντας τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχουν στην οικονομία και την κοινωνία. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η Διατλαντική Εμπορική Επενδυτική Σχέση (ή Transatlanic Trade Investment Partnership-TTIP) πρόκειται για μια συνθήκη λαιμητόμο για την εθνική κυριαρχία. Είναι ένα υπερμνημόνιο, με όρους αδιαφανείς που καθορίζονται από τα λόμπι των μεγάλων επιχειρήσεων, αυτά τα ίδια λόγια είχα αναφέρει και στην επιτροπή που είχαμε κάνει τον Μάιο του 2015.

Ειδικά για την χώρα μας οι συνέπειες αυτών των συμφωνιών θα κάνουν τα 3 Μνημόνια να μοιάζουν ως απλά επεισόδια μπροστά στον κατακτητικό πόλεμο των πολυεθνικών και των ΗΠΑ. Πλέον μιλάμε για έναν πόλεμο οικονομικό με προεκτάσεις γεωστρατηγικού περιεχομένου.

Συνοπτικά και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

Η τριτοβάθμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα, η νοσοκομειακή περίθαλψη θα πάει και αυτή στον ιδιωτικό τομέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται…, ένας νευραλγικός τομέας όπως είναι το νερό το πόσιμο και το αρδευτικό πηγαίνει στον ιδιωτικό τομέα, συλλογικές συμβάσεις καταργούνται (με άλλα λόγια θα μπορούν οι πολυεθνικές να προσλαμβάνουν και να απολύουν προσωπικό κατά το δοκούν, να μειώνουν μισθούς, να καταργούν το οκτάωρο κ.ο.κ! Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχουν φροντίσει να γεμίσουν την Ευρώπη με όλους αυτούς τους “πρόσφυγες” ώστε να έχουν φτηνά εργατικά χέρια…), τα προσωπικά δεδομένα θα είναι στην διάθεση της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και του κάθε οργανισμού ο οποίος μετέχει στην διαχείριση αυτή και τα μεταλλαγμένα, τα κλωνοποιημένα αγροτικά ζώα με ορμόνες θα είναι ελεύθερα στην αγορά, χωρίς να ξέρουμε τις επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον ενώ,  τα προϊόντα ΠΟΠ καταργούνται! Καταργούνται επίσης οι τελωνειακοί έλεγχοι π.χ. όταν ένα προϊόν εξάγεται από τις Η.Π.Α. αφού θα έχει ελεγχθεί εκεί δεν θα υπάρχει ανάγκη να ελεγχθεί και όταν θα φτάσει στην Ευρώπη. Οι ξένοι επενδυτές θα έχουν δυνατότητα προσφυγής κατά των χωρών υποδοχής για απώλεια κερδών. Δηλαδή, δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις θα σύρονται σε εξωθεσμικά δήθεν «δικαστήρια».

Tο Ηράκλειο Κρήτης έκανε την αρχή, ανακηρύχθηκε ελεύθερη ζώνη από την TTIP, πρέπει να ακολουθήσουν και  όλοι οι Δήμοι της Κρήτης, αλλά ακόμη καλύτερο για την Πατρίδα μας είναι να απορρίψει στο σύνολό της αυτήν την διατλαντική εμπορική σχέση, η οποία δεν έχει να προσδώσει κάτι θετικό, αντίθετα θα ταλαιπωρήσει και θα καταστήσει σκλάβες τις επόμενες γενιές (ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ, ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ… ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ), διότι με αυτές τις συμφωνίες ο απώτερος σκοπός των πολυεθνικών εταιρειών είναι το κέρδος  και για αυτό είναι ένας  λόγος που χαλαρώνουν οι τελωνειακοί έλεγχοι για τα φυτοφάρμακα, μια σειρά από κανονισμούς οι οποίοι προστάτευαν τον καταναλωτή όπως τα καλλυντικά κ.α. είδη χαλαρώνουν και αυτοί οι κανόνες !

Εάν περάσει λοιπόν, αυτή η συμφωνία: ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

Δεδομένου, λοιπόν, ότι:

είμαστε θετικοί για την σύσταση αυτή της επιτροπής, φτάνει να έχει και κάποιο αποτέλεσμα βέβαια.

Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης, της διαφάνειας και φυσικά θα πρέπει να υπάρξει μια εξονυχιστική συζήτηση του προβλήματος πριν κληθεί το ελληνικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τις Συμφωνίες.

Αντίθετα με αυτό που άκουσα από τον κ. Ξανθάκο, οι πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι στιγμής ο τρόπος επικύρωσης της ΤΤΙΡ ήτανε στην Ε.Ε. ώστε μετά το ευρωκοινοβόλιο και την Κομισιόν να περνάνε από τα εθνικά κοινοβούλια και ότι η Μέρκελ, προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο επικύρωσης  ώστε να μην χρειαστεί να περάσει από τα Εθνικά Κοινοβούλια, γιατί υπάρχει κίνδυνος να απορριφθεί μια τέτοια επαίσχυντη συμφωνία και η Γερμανία δεν το θέλει αυτό!!!

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να τεθούν επί τάπητος. Πρέπει να προσδιοριστεί η πολιτική που θα ακολουθηθεί. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων του για το τί πραγματικά συμβαίνει και να μην υπάρχουν παρασκηνιακές κινήσεις στο πνεύμα της αδιαφάνειας που μέχρι τώρα χαρακτηρίζει αυτές τις συμφωνίες.

Ο σύγχρονος φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι (τον οποίο δεν μπορείτε να χαρακτηρίσετε σαν ″φασίστα”) λέει χαρακτηριστικά ότι πραγματικά είναι μία καταπίεση των λαών από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ότι αυτές θα καθορίζουν πλέον τις εμπορικές σχέσεις και διεκπεραιωτές θα είναι  τα εθνικά κοινοβούλια.

Εμείς θα είμαστε παρόντες. Θα διατυπώνουμε τις απόψεις μας, αλλά και τις αντιρρήσεις μας όταν βλέπουμε ότι καταστρατηγείται το Εθνικό Συμφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, το εθνικό κράτος οφείλει να καθορίζει την οικονομία και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα ξένα τραστ να γίνουν ρυθμιστές της χώρας μας. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό και να δράσουμε προς όφελος των Ευρωπαϊκών λαών.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή με μία σειρά εκπομπών στο διαδικτυακό μας κανάλι, έχω κάνει εγώ προσωπικά δύο εκπομπές μία τον Φεβρουάριο του 2016, την 485 και μία τον Ιούνιο του ιδίου έτους την 538, έχω ασχοληθεί με το θέμα και όσο μπορούμε ενημερώνουμε τον κόσμο, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει ακουστεί, ενώ στην Ευρώπη και την Αμερική έχει γίνει μεγάλος ντόρος.

Εύχομαι,λοιπόν, καλή αρχή και εποικοδομητική συνέχεια των εργασιών. Ευχαριστώ πολύ.

 

Exit mobile version