Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ δείχνει το μέγεθος της γελοιότητας της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ

Το μόνο το οποίο μπορεί να συναγωνιστεί την ανικανότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αναμφίβολα η γελοιότητα. Μια γελοιότητα, η οποία είναι παρούσα ακόμη και στις πιο δύσκολες για τον Λαό καταστάσεις και τις αποφάσεις που παίρνει η συγκυβέρνηση. Τα όσα συνέβησαν με τον ΕΝΦΙΑ, πριν από λίγες ημέρες, αποτελούν μια ακόμη τρανή απόδειξη αυτής ακριβώς της γελοιότητας.

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε με κάθε επισημότητα Δελτίο Τύπου, για να μας ενημερώσει ότι: «Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν». 

Και όμως, τα δημοσιεύματα, φυσικά, δεν έβγαλαν τίποτα από την φαντασία τους, αλλά αναπαρήγαγαν ακριβώς ό,τι είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης στο κανάλι της Βουλής την Παρασκευή, τρεις μόλις ημέρες από το Δελτίο Τύπου. Είχε πει τότε ο υπουργός: «Κατά 99,9% η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, άρα όπως προβλέπει ο νόμος έχουμε άνετα πέντε δόσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με πρώτη δόση τον Αύγουστο». 

Ποιον να πιστέψει ο Έλληνας φορολογούμενος; Τον Αλεξιάδη της Παρασκευής ή τον Αλεξιάδη της Δευτέρας; Και πώς θα γίνει επιτυχώς, δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει εξόφληση μέσα στο τρέχον έτος, να έχουμε πρώτη δόση τέλη Σεπτεμβρίου και πέντε δόσεις, δηλαδή τελευταία δόση του… χρόνου, τον Ιανουάριο του 2017; Είναι τόσο γελοίοι οι συριζοανελαίοι ώστε να τα κάνουν θάλασσα ακόμη και στους πιο απλούς υπολογισμούς, εμπαίζοντας τη νοημοσύνη μας.

Βεβαίως, από μια κυβέρνηση η οποία μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και μόλις ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας φρόντισε όχι μόνο να τον διατηρήσει αλλά και να τον ενισχύσει, δεν είναι αναμενόμενο τίποτα άλλο παρά συνεχείς αποκαλυπτικές αποδείξεις της πολιτικής αλητείας και ανηθικότητας που την διακατέχει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-fiasko-me-ton-enfia-deichnei-to-megethos-ths-geloiothtas-ths-sugkubernhs#ixzz4G6jnpojp

Exit mobile version