Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθήνα, Καλαμάτα

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του Συναγωνιστή Θεόδωρου Βουλδή με θέμα: “Η ζωή και το έργο του Ίωνα Δραγούμη”.

Ο Συναγωνιστής Βουλδής αναφέρθηκε όχι μόνο  στην δράση του Μεγάλου Έλληνα Εθνικιστή  για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό και τον βουλγαρικό επεκτατισμό, αλλά και στο συγγραφικό έργο του Ίωνος Δραγούμη που προετοίμασε τον Ελληνισμό όχι μόνο κατά τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908, αλλά και κατά την διάρκεια των νικηφόρων  Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913.

To συγγραφικό έργο του Ίωνος Δραγούμη επισήμανε ο Συναγωνιστής Βουλδής, συνεχίζει να είναι επίκαιρο και ιδιαίτερα στις ημέρες μας, που οι σκοπιανοί θέλουν να αρπάξουν και να καπηλευθούν την Ιστορία και το όνομα της Ιερής γης της Μακεδονίας μας.

T.O. Καλαμάτας: Την Τετάρτη 27 Ιουλίου μετά τα Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας, με αφορμή τα σαράντα δύο χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην μεγαλόνησο Κύπρο με τις επιχειρήσεις ΑΤΤΙΛΑΣ Ι και ΙΙ,  ο ομιλητής επεσήμανε ότι οι βάσεις για την εισβολή ετέθησαν από τις ατυχείς και αναξιοπρεπείς για τους Κυπρίους αδελφούς μας συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου (1959-1960) οι οποίες έδωσαν ακατάλληλα προνόμια στους Τουρκοκυπρίους ώστε να καταφέρουν να υποσκάψουν τα θεμέλια του νεοσύστατου  κυπριακού κράτους από την αρχή σχεδόν, με αποτέλεσμα τις τουρκικές επιθέσεις του 1964 και την επακόλουθη εισβολή το 1974.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιήματος γιά το δράμα της Κύπρου μας και τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη όλων των πεσόντων ηρώων στην Κύπρο μας εις ένδειξη τιμής. Διότι η Χρυσή Αυγή πάντοτε τιμά τους ήρωες. Την προηγουμένη Κυριακή 24 Ιουλίου στην Καλαμάτα,  με κατάθεση στεφάνου από τον βουλευτή της Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση στο Ηρώον των πεσόντων  Μεσσηνίων  στην Κύπρο μας και παρουσία μελών της Τ.Ο. Μεσσηνίας και υποστηρικτών, τίμησε τους ένδοξους Έλληνες μαχητές  της Μεσσηνίας που θυσιάσθηκαν στην Κύπρο μας το 1974 υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της ελευθερίας και τα δίκαια του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, με γιορτή μίσους τιμούσαν κομμουνιστές  εγκληματίες και δολοφόνους Ελλήνων πατριωτών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn539#ixzz4G9U0QVMK

Exit mobile version