Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δουλικό των διεθνών τοκογλύφων η ΝΔ: Θα συνεχίσει την ίδια μνημονιακή πολιτική με τον Σύριζα

Δουλικό των διεθνών τοκογλύφων η ΝΔ: Θα συνεχίσει την ίδια μνημονιακή πολιτική με τον Σύριζα

Μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να έχει προκαλέσει την λαϊκή δυσφορία, αγανάκτηση και οργή με τις αποφάσεις της, αλλά η ΝΔ δείχνει παντελώς ανίκανη να εισπράξει πολιτικά αυτές τις αντιδράσεις. Μπορεί να προσπαθεί να ασκεί «κριτική» σε κάποιες πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής, παρουσιάζοντας με το δικό της σκεπτικό τα λάθη της κυβέρνησης ή δίνοντας υποσχέσεις για το δικό της κυβερνητικό μέλλον, αλλά όλα αυτά γίνονται κάτω από ένα κλίμα σαφούς αδυναμίας εκ μέρους της.

Η ΝΔ αποσιωπά για ευνόητους λόγους τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την μέχρι τώρα τραγική πορεία της Χώρας στην μνημονιακή περίοδο και προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ο εγγυητής μιας ασφαλούς πορείας του Τόπου. Έτσι, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι μετά την μελλοντική εκλογική της νίκη θα συστήσει εξεταστική επιτροπή, αρνούμενη «να επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει συλλογική αμνησία για το ζοφερό χθες και σήμερα, που έφερε η πολιτική του στη ζωή των Ελλήνων».

Ξεχνάει, όμως, να αναφέρει ότι τα όσα καταγγέλλει ισχύουν και για την κυβερνητική θητεία της ΝΔ, αλλά και για την υπερψήφιση του τρίτου Μνημονίου από μέρους της το περασμένο καλοκαίρι. Είναι και η ΝΔ ανάμεσα στις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» που ο Μοσκοβισί (μιλώντας στην Βουλή) κάλεσε να ψηφίσουν τις μεταρρυθμίσεις.

Έχει κανείς αμφιβολία ότι αν «στριμώξουν» κι άλλο τα πράγματα η ΝΔ θα δείξει δουλική διάθεση προς τους διεθνείς τοκογλύφους ανάλογη με την ίδια φανατική στάση που κράτησε πέρυσι το καλοκαίρι; Η εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος δίνει ξεκάθαρη απάντηση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/doulos-twn-diethnwn-tokoglufwn-h-nd.-tha-sunechisei-thn-idia-mnhmoniakh-pol#ixzz4GCGnPJ19

Exit mobile version