Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η μνημονιακή πολιτική φέρνει τα λουκέτα και την ύφεση

Η μνημονιακή πολιτική φέρνει τα λουκέτα και την ύφεση

Αντί οι μνημονιακές κυβερνήσεις να δημιουργήσουν τις κατάλληλες για ανάπτυξη συνθήκες στην αγορά, έχουν συστήσει από περίπου το 2013 στο ΙΚΑ το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)! 

Προφανώς οι δυσανάλογα μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές που απαιτούνται από τα ταμεία έχουν δημιουργήσει μόνο χρέη. Έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου ή σε αυτή την περίπτωση έλλειψη χρημάτων στάση πληρωμών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Δηλαδή σε μια αγορά που ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας λόγω ευρώ, αντί να γίνει κάποια κίνηση κατανόησης των προβλημάτων των επαγγελματιών όλων των κλάδων, μέσα στην εποχή του μνημονίου συστάθηκε και ολόκληρη υποδομή φοροείσπραξης. Γιατί με τόσο μειωμένο τζίρο ο Έλληνας επιχειρηματίας συμπεριφέρεται πια στις ασφαλιστικές του εισφορές ως ένα ακόμη δυσβάστακτο χαράτσι!

Μια επίσκεψη στην σχετική ιστοσελίδα του ΙΚΑ μας δείχνει μια πλήρη λειτουργική υποδομή με διευθύνσεις μητρώου οφειλετών και διακανονισμού οφειλών. Όμως οι “υπηρεσίες” προς τον επαγγελματία δεν σταματούν εκεί αφού υπάρχει και διεύθυνση αξιολογήσεων κινδύνων (δηλαδή έλεγχος αφερεγγυότητας, ποιος επαγγελματίας είναι πιο πιθανόν να μην πληρώσει τις οφειλές του) αλλά ακόμη και διεύθυνση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και νομικής υποστήριξης (λέγε με και ηλεκτρονικό κατασχετήριο)!

Για να δούμε το μέγεθος του προβλήματος η σχετική έκθεση λοιπόν του ΚΕΑΟ κατέδειξε ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2016 τα χρέη από επαγγελματίες αυξήθηκαν  κατά 900 εκατ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι κλάδοι που φαίνεται να παραμερίζουν τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και επιλέγουν την επιβίωση τους είναι οι κλάδοι του επισιτισμού, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου. Εδώ έχουμε μια τραγική διαπίστωση. Όλη η χώρα έχει υποστεί τροχοπέδη ρευστότητας. Οι πιο χαρακτηριστικοί κλάδοι που επιβιώνουν από την καθημερινή εύρυθμη διακίνηση του χρήματος λειτουργούν ελλειμματικά! Επιπροσθέτως να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό είχαμε δει ακόμη και τους σφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ (διπλωματούχοι μηχανικοί) να δηλώνουν περισσότερες διαγραφές από εγγραφές μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που απαιτούνται πια για την άσκηση του επαγγέλματος τους.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή αποτελείται από εργαζόμενους όλων των κλάδων που νοιώθουν τον παλμό της αγοράς. Τα στελέχη μας έχουν πολλές φόρες μιλήσει με άλλους επαγγελματίες ειδικότερα των παραπάνω κλάδων και έχουν καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την αποτίναξη του ζυγού των δωσίλογων κυβερνήσεων των αλλεπάλληλων μνημονίων.

Καλούμε όλους τους Έλληνες στις επόμενες εκλογές να δώσουν την  πολιτική δύναμη στην Χρυσή Αυγή για να μπορέσει να ανατρέψει αυτή τη δυσμενή κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/trochopedh-sthn-agora-logw-elleipshs-reustothtas#ixzz4GDAHW5WE

Exit mobile version