Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύριζα και Ανέλ έφεραν συνειδητά το τρίτο Μνημόνιο – Πώς οδήγησαν μεθοδικά την χώρα στα δεσμά των τοκογλύφων

Σύριζα και Ανέλ έφεραν συνειδητά το τρίτο Μνημόνιο - Πώς οδήγησαν μεθοδικά την χώρα στα δεσμά των τοκογλύφων

Καθώς  σε λίγες ημέρες (συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου) συμπληρώνεται ένας  χρόνος από την ψήφιση στη Βουλή του τρίτου Μνημονίου από σύσσωμο το «συνταγματικό τόξο», ας θυμηθούμε συνοπτικά την ουσία του πως φτάσαμε σ΄αυτό το σημείο.

Ενώ υποτίθεται ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε σκληρή διαπραγμάτευση και αντιμετώπιζε έναν συνεχή εκβιασμό, εν τούτοις πλήρωνε κανονικά τις δόσεις στο ΔΝΤ. Και πριν οι συριζοανελαίοι φτάσουν στα ασφαλιστικά ταμεία (τα στεγνωμένα από αποθεματικά ασφαλιστικά ταμεία), είχαν ήδη αρπάξει τα αποθεματικά άλλων φορέων του δημοσίου (δήμων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων και λοιπών νομικών προσώπων του δημοσίου). Και μπορεί τώρα να κατηγορούν τον Στουρνάρα ότι αυτός τους εισηγήθηκε κάτι τέτοιο, αλλά ήταν αποφασισμένοι οι ίδιοι να το πράξουν.

Ήταν, δηλαδή, αποφασισμένοι να πληρώσουν όλες τις δόσεις και αυτό φαίνεται τόσο από την υπογραφή τους στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, όσο και από την διακήρυξη του Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον, ενώπιον της Λαγκάρντ, με εκείνο το διάσημο πλέον «ad infinitum» (δεσμευόμαστε να αποπληρώσουμε το χρέος στο διηνεκές). Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, πλήρωσαν όλες τις δόσεις, στεγνώνοντας τα ταμεία στον απόλυτο βαθμό σε όλο τον κρατικό τομέα, έτσι ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες για να υπογράψουν «εκβιαζόμενοι» το τρίτο Μνημόνιο.

Κάποιος ο οποίος εξετάζει ως σοβαρό ενδεχόμενο ακόμη και την ρήξη, δεν τραβάει μια διαπραγμάτευση σε μάκρος και την ίδια ώρα στεγνώνει πλήρως τα ταμεία του από ρευστότητα. Γιατί αν έλθει όντως η ρήξη, αυτός θα βρεθεί εντελώς ακάλυπτος και θα έχει απείρως μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίσει.

Απολύτως συνειδητά, λοιπόν, οι συριζανελαίοι έκαναν τα πάντα προκειμένου όχι μόνο να φανούν ανακόλουθοι ως προς τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, αλλά και να προετοιμάσουν με το πλέον κατάλληλο τρόπο το τρίτο Μνημόνιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apolutws-suneidhth-h-apofash-twn-surizoanelaiwn-gia-to-trito-mnhmonio#ixzz4GIaGrQa2

Exit mobile version