Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτού Β’ Αθηνών Ε. Ζαρούλια για την κακοποίηση τραυματισμένου ζώου από Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα αδέσποτων

Η Συναγωνίστρια και Βουλευτής Β’ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια σε ερώτηση που είχε καταθέσει προς τα υπουργεία Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατήγγειλε την «κακοποίηση τραυματισμένου ζώου από Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα αδέσποτων».

Παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία προβλέπει αυστηρότατες ποινές για το αδίκημα της κακοποίησης ζώου, υπάρχουν πολλά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα ανά την Επικράτεια. Ένα από αυτά είδε το φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασίας, σύμφωνα με την οποία Αντιδήμαρχος του οικείου Δήμου πέταξε στη χωματερή σκυλί που είχε τραυματιστεί 10 ημέρες νωρίτερα και σερνόταν στους δρόμους. Χάρη στην έγκαιρη και επίπονη προσπάθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου το σκυλί εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και σώθηκε. Οι αρμόδιοι προέβησαν σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μολάων και παρά το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος συνελήφθη, λίγες ώρες μετά την σύλληψή του αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών δόθηκαν δύο απαντήσεις. Στην πρώτη απάντηση αναφέρεται ότι «από την αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία εκδηλώθηκαν όλες οι απορρέουσες, από την ισχύουσα νομοθεσία, ενέργειες αρμοδιότητάς της». Σύμφωνα με την δεύτερη απάντηση, το υπουργείο έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και, μόλις λάβει τις σχετικές απαντήσεις, θα επανέλθει με συμπληρωματικό έγγραφο, το οποίο και περιμένουμε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς βρήκε έρεισμα η καταγγελία του Συλλόγου, αλλά δικαιώνεται και η Συναγωνίστρια-βουλευτής που ασχολήθηκε και ανέδειξε το ζήτημα, καθώς σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κατά του εν λόγω Αντιδημάρχου και ορίστηκε δικάσιμος.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παρενέβη η Δικαιοσύνη για τη διευθέτηση ενός τέτοιου ζητήματος, καθώς είναι ανεπίτρεπτο εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού Λαού να διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να παραμένουν αλώβητοι και ατιμώρητοι. Ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα στους φορείς της Δικαιοσύνης να αξιοποιήσουν την αυστηρότητά του, ώστε κάποτε η χώρα μας να πάψει να είναι τόπος μαρτυρίου για αδέσποτα και μη ζώα.

Είμαστε, λοιπόν, σε αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας του υπουργείου Εσωτερικών και της απόφασης του Δικαστηρίου, προκειμένου να δούμε τις εξηγήσεις που θα δοθούν (αν δοθούν) και την επιβολή των συνεπειών για τέτοιες πράξεις.

Η ευαισθησία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για τα ζητήματα των ζώων έχει εκφραστεί επανειλημμένως εντός και εκτός Κοινοβουλίου και οι εκπρόσωποί της με νόμιμα μέσα θα συνεχίσουν να ζητούν την πάταξη του νοσηρού φαινομένου της κακοποίησης των ζώων και την τιμωρία όσων εμπλέκονται και συναινούν σε αυτό.

Exit mobile version