Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συρία: Σφοδρές μάχες στο Χαλέπι – Κλιμάκωση των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά της συμμαχίας των τρομοκρατών

Συρία: Σφοδρές μάχες στο Χαλέπι - Κλιμάκωση των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά της συμμαχίας των τρομοκρατών

Συμμαχία τζιχαντιστών και ισλαμιστών ανταρτών είναι έτοιμη να πολιορκήσει τις συνοικίες στο Χαλέπι, που ελέγχονται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος

Κλιμακώνει η πολεμική αεροπορία της Συρίας τις επιχειρήσεις της κατά των ανταρτών στο Χαλέπι, καταστρέφοντας τις πιθανές διόδους διαφυγής από και προς την πόλη, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Ήδη, οι σημερινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν δεκάδες οχήματα σε αρκετούς δρόμους που δημιουργούσαν πιθανές διόδους εξόδου των ανταρτών, ενώ όπως επισημαίνεται στις  ίδιες τηλεοπτικές αναφορές αντικειμενικός σκοπός των αεροπορικών επιδρομών ήταν ο περιορισμός των συγκρούσεων γύρω από τις εγκαταστάσεις των στρατιωτικών σχολών, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες.

 

Σκληρές μάχες διεξάγονται σήμερα μεταξύ του συριακού στρατού και τζιχαντιστών, σε μια στρατιωτική βάση στο Χαλέπι, μόλις μερικές ώρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν οι ισλαμιστές προκειμένου να καταλάβουν τη βάση.

Ανώνυμη στρατιωτική πηγή δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ότι οι μάχες διεξάγονται μεταξύ των συριακών δυνάμεων και μιας σειράς ανταρτικών ομάδων εντός της σχολής πυροβολικού στην νοτιοδυτική πεδιάδα του Χαλεπίου, με το συριακό πυροβολικό να σφυροκοπεί τους αντάρτες εντός της βάσης.

Συμμαχία τζιχαντιστών και ισλαμιστών ανταρτών είναι έτοιμη να πολιορκήσει τις συνοικίες στο Χαλέπι, που ελέγχονται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, αφού κατέλαβε στρατηγικές θέσεις στα νότια αυτής της πόλης, όπως ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς αλ Φάταχ) έθεσε υπό τον έλεγχό του την ακαδημία ανεφοδιασμού, όπου βρίσκονται σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών, και το μεγαλύτερο μέρος της σχολής πυροβολικού. Είναι έτοιμος να αποκόψει την οδό ανεφοδιασμού που οδηγεί στις συνοικίες» του Χαλεπιού που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Assad, υποστήριξε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από το 2011

Με πληροφορίες από το bankingnews.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suria-sfodres-maches-sto-chalepi-klimakwsh-twn-aeroporikwn-epicheirhsewn-ka#ixzz4Gb1JYDtN

Exit mobile version