Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πάλι… στον τάκο ο Ντογιάκος: Πειθαρχική δίωξη από τον Άρειο Πάγο για την συγκάλυψη του σκανδάλου Siemens

Πάλι... στον τάκο ο Ντογιάκος: Πειθαρχική δίωξη από τον Άρειο Πάγο για την συγκάλυψη του σκανδάλου Siemens

Πάλι υπό δικαστική έρευνα βρίσκονται οι σκοτεινές ενέργειες του γνωστού και μη εξαιρετέου «Παναθηναϊκάκια». Αυτή τη φορά δεν είναι ο παράνομος τρόπος εκλογής του, αλλά οι χειρισμοί του που οδήγησαν στην επ’ αόριστον αναβολή της πολύκροτης δίκης της Siemens, που μπορεί να οδηγήσουν στην παραγραφή των αδικημάτων.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκκρεμεί ακόμα η έναρξη των ερευνών για τις ενέργειές του μετά το ηχητικό Σαμαρά, όπου δινόταν η εντολή από τον τότε πρωθυπουργό για την προφυλάκιση βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της επίσης εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου, αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την Siemens, από τνη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αννας Ζαϊρη.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η Θεοδωροπούλου είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην επίμαχη υπόθεση της Siemens. Το αίτημα απορρίφθηκε, την χρονική εκείνη στιγμή, καθώς οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι είχαν ήδη απολογηθεί, είχαν λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και το βούλευμα ήταν περιττό. Εξάλλου, η Θεοδωροπούλου  είχε επικαλεστεί σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου των περασμένων ετών. Στην συνέχεια ο Γεράκης συμφώνησε και ενέκρινε την απόρριψη του αιτήματος των αλλοδαπών.

Με τη σειρά του ο Ντογιάκος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλαδή του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος εποπτεύει όλων των θεμάτων και ενεργειών που τελούνται στην Εισαγγελία στην οποία είναι επικεφαλής, δεν επέδειξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αναγκαία εκείνη ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως είναι της Siemens, η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη και όχι μόνο και «σέρνεται» για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανάκριση, λόγω της πολυπλοκότητας της.

Πόσες φορές μπορεί, αλήθεια, να προκαλέσει την κοινή γνώμη με τους χειρισμούς του ένας δικαστικός λειτουργός που έχει τοποθετηθεί με… ιδιάζοντα τρόπο και με, πλέον, φανερή σκοπιμότητα σε αυτή την κομβική θέση;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pali…-ston-tako-o-ntogiakos-peitharchikh-diwjh-apo-ton-areio-pago-gia-thn#ixzz4GyaCvHTT

Exit mobile version