Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αμερικανοί αναζωπυρώνουν το μέτωπο της Κριμαίας – Άμεση απάντηση Πούτιν με συστοιχίες S-400

Οι αμερικανοί αναζωπυρώνουν το μέτωπο της Κριμαίας – Άμεση απάντηση Πούτιν με συστοιχίες S-400

Ύστερα από τις συνεχείς ψυχρολουσίες που βίωσαν στην Συρία, οι αμερικανοί δείχνουν να επανέρχονται στο ουκρανικό μέτωπο, όπου η «θερμοκρασία» και πάλι ανεβαίνει με την κατάσταση να εκτραχύνεται ραγδαία.

Συγκεκριμένα, πριν από δύο ημέρες οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «H FSB απέτρεψε στην Κριμαία τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον βασικών υποδομών της χερσονήσου που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία». Σύμφωνα, πάντα, με τις ρωσικές αρχές η επιχείρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας πράκτοράς της FSB και ένας Ρώσος στρατιώτης στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τους Ουκρανούς «σαμποτέρ».

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση: «Εξαρθρώθηκε ένα δίκτυο πρακτόρων της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας. Ουκρανοί και Ρώσοι υπήκοοι, που εμπλέκονταν στην προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, έχουν συλληφθεί και ομολογούν».

Το θέμα συζητήθηκε με αίτημα της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά κεκλεισμένων των θυρών, όπως ζήτησε ο Ουκρανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, επισημαίνοντας πως η Ρωσία έχει αναπτύξει στην περιοχή περισσότερους από 40.000 στρατιώτες.

Το γεγονός ότι η συζήτηση διεξήχθη «κεκλεισμένων των θυρών» μας οδηγεί σε κάποιες υποψίες περί του ποιά είναι η αλήθεια και τι ακριβώς έγινε, παρά τις όποιες διαψεύσεις των υποχειρίων της Ε.Ε. και συνεπώς της Αμερικής.

Παρά τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, που προφανώς ευνοούν τον ένοχο (δηλαδή την Ουκρανία) και τους συμμάχους του, η Ρωσία έδειξε ήδη τις προθέσεις της αναπτύσσοντας τους S – 400 στον χώρο της Κριμαίας, ενώ αντιστοίχως η Ουκρανία έχει θέσει τον στρατό της σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, ο ρωσικός στόλος της Σεβαστούπολης βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ εξελίσσεται ναυτική άσκηση αποτροπής δολιοφθοράς στην περιοχή της Κριμαίας.

Ουσιαστικά αυτό που γίνεται μας φέρνει στο νου τα γεγονότα της απαρχής της συριακής κρίσεως, που είναι και το κύριο ζητούμενο για τις ΗΠΑ. Τότε είχε μόλις ολοκληρωθεί η δαιμονοποίηση Άσσαντ με την προβοκατόρικη επίθεση εναντίον αμάχους από τους «αντάρτες» που είχε φορτωθεί στον Άσσαντ. Οι αμερικανοί βιαζόντουσαν να πραγματοποιηθεί νατοϊκή στρατιωτική επέμβαση, όταν έφτασε, ξεκινώντας από την Κριμαία, το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ».

Τότε τελείωσαν όλα για τους αμερικανούς και μέχρι και ο αμερικανοκίνητος ΟΗΕ εξέδωσε το πόρισμα που αθώωνε το καθεστώς Άσσαντ, ένα πόρισμα που τεχνηέντως καθυστερούσε μέχρι να αρχίσει η επίθεση.

Αυτό δεν το ξεχνάνε οι αμερικανοί και έχοντας πλέον χάσει σημαντικό έδαφος στην Συρία, επιχειρούν και πάλι να ανακαταλάβουν την Κριμαία, μέσω της δράσεως πρακτόρων και την υπονόμευση της Ρωσίας.

Τις εξελίξεις τις καλοδέχεται και η Ρωσία που αναμένει από τους αμερικανούς μία λάθος κίνηση που θα επιτρέψει την προσάρτηση και άλλων περιοχών που έτσι και αλλιώς δεν είχαν προσαρτηθεί για πολιτικούς λόγους και όχι λόγω της αυτοδιάθεσης των πληθυσμών της.

Κρίνεται πάντως αμφίβολο οι αμερικανοί να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση. Ήδη έλαβαν την απάντηση με την παράταξη των S-400 και του στόλου στην Μαύρη Θάλασσα. Αντιθέτως αυτή τη στιγμή θα επιθυμήσουν ηρεμία στην περιοχή, ώστε να μπορέσουν να διαπραγματευτούν καλύτερες συνθήκες στο μέτωπο της Συρίας, ήτοι να αγοράσουν χρόνο ώστε να επιστρέψει και πάλι ισχυρός ο Ερντογάν στο πλευρό τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-amerikanoi-anazwpurwnoun-to-metwpo-ths-krimaias-amesh-apanthsh-poutin-me#ixzz4HCr1diIn

Exit mobile version