Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκική πρόκληση με νατοϊκή υποστήριξη: 17 παραβιάσεις από ένα μόνο τουρκικό αεροσκάφος

Τουρκική πρόκληση με νατοϊκή υποστήριξη: 17 παραβιάσεις από ένα μόνο τουρκικό αεροσκάφος

Αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, το οποίο συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση της δύναμης Active Endeavour, πέταξε χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πραγματοποίησε σε πολύ λίγη ώρα 17 συνεχόμενες παραβιάσεις.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος CN-235 ακολούθησε τρελή πορεία μπαινοβγαίνοντας ουσιαστικά στον ελληνικό εναέριο χώρο. Η πρώτη παραβίαση έγινε νωρίς το πρωί στην περιοχή της Ρόδου και συνέχισε βόρεια πορεία παραβιάζοντας 17 φορές τον ελληνινό εναέριο χώρο μέχρι που εξήλθε από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου λίγο πριν το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκαν οι εξής παραβιάσεις:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 12η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 1
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 1
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 17
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Το ανωτέρω αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική
“.

Το γεγονός ότι οι τούρκοι συστηματικά προκαλούν είναι κάτι που το γνωρίζαμε εδώ και χρόνια. Το ότι αυτές οι προκλήσεις τους αποτελούν ουσιαστικά το προοίμιο κρίσεων και διεκδικήσεων είναι προφανές.

Όμως, το ότι η πρόκληση αυτή έγινε με νατοϊκή υποστήριξη, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της προδοσίας που επιτελούν τα πολιτικά κόμματα, τα οποία έβαλαν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κατά παράβαση του Νόμου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tourkikh-proklhsh-me…-natoikh-uposthrijh-17-parabiaseis-apo-ena-mono-tour#ixzz4HFpggthw

Exit mobile version