Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαλούν οι τούρκοι την Ελλάδα στο Αιγαίο και οι αμερικανοί τους ρώσους στην Αρκτική

Προκαλούν οι τούρκοι την Ελλάδα στο Αιγαίο και οι αμερικανοί τους ρώσους στην Αρκτική

Σε ένα άρθρο της Ρωσικής ηλεκτρονικής ενημερωτικής σελίδας Sputnik με ημερομηνία 12ης Αυγούστου 2016 διαβάζουμε ότι την 1η Αυγούστου 2016 η Στρατηγική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (US Strategic Command ή USSTRATCOM) επιβεβαίωσε ότι ένας αριθμός βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας Β-52Η πραγματοποίησε ασκήσεις πάνω από τον Βόρειο Πόλο και κατά μήκος της νησιωτικής συνοριακής γραμμής των Ρωσικών Αρκτικών περιοχών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πλευρά δύο Β-52Η πέταξαν από την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ (δηλαδή είτε από την αεροπορική στρατιωτική βάση Barksdale AFB στην Λουιζιάνα είτε από την αεροπορική στρατιωτική βάση Minot στην Βόρειο Ντακότα αρχικά προς τον Βόρειο Πόλο. Έπειτα άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς το Νορβηγικό αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ  όπου και έκαναν στροφή προς τα θαλάσσια σύνορα της νησιωτικής Ρωσικής Αρκτικής. Για την ακρίβεια πέταξαν πάνω από το αρχιπέλαγος της Γης του Φραγκίσκου Ιωσήφ (Franz Josef Land), πάνω από τις νήσους του αρχιπελάγους της Βόρειας Γής (Severnaya Zemlya), τους νήσους της Νέας  Σιβηρίας (New Siberial Islands) και στην συνέχεια προς το απώτερο άκρο της Ρωσικής επικράτειας πριν την Αλάσκα, το Wrangel Island.

Σχολιάζοντας την αμερικανική άσκηση το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti της Ρωσίας τόνισε ότι η τροχιά των αμερικανικών  βομβαρδιστικών συνέπεσε με περιοχές όπου έχουν δημιουργηθεί αρκετές αμυντικές εγκαταστάσεις του Ρωσικού στρατού.

Ο αμυντικός αναλυτής του RIA Novosti Αλεξάντερ Κρολένκο (Alexander Khrolenko) επιβεβαίωσε ότι τα εμπλεκόμενα B-52Η πέταξαν στα 70 με 150 χλμ μακριά από τα επίσημα σύνορα της Ρωσίας.

Αλλά επίσης έκαναν υπερπτήση εντός του εναέριου χώρου πάνω από τη ρωσική οικονομική ζώνη στην Αρκτική. Βέβαια η ισχύς αυτής της ζώνης δεν αναγνωρίζεται από την Αμερικανική ηγεσία αλλά μας δείχνει την προνοητικότητα και την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας αλλά και της Αμερικής.

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52Η εκτέλεσαν μια μεγάλη σε χρονική διάρκεια αποστολή που διήρκεσε περίπου 20 ώρες και χρειάστηκε να ανεφοδιαστούν 26 φορές από μια πλειάδα ιπτάμενων τάνκερ, 15 τύπου KC-135 και 10 τύπου KC-10.

Ας κάνουμε μια εκτίμηση της κατάστασης. Η αποστολή των B-52Η ήταν σίγουρα πολλαπλών διαστάσεων. Χαρακτηριστικά ας αναφέρουμε τρείς από αυτές που υποψιαζόμαστε ότι θα έχουν επεκτάσεις και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Πρώτον ήταν αδιαμφισβήτητα μια αμερικανική επίσκεψη ισχύος. Τα B-52Η μπορούν να μεταφέρουν ως 20 βαλλιστικούς πυρηνικούς ή συμβατικούς πυραύλους με εμβέλεια 800 χιλιομέτρων από τον στόχο τους. Άρα τα Β-52Η δεν χρειαζόταν να πλησιάσουν τόσο κοντά στις Ρώσικες περιοχές. Ήθελαν να το κάνουν.

Δεύτερον δόθηκε στους Αμερικανούς η  ευκαιρία να ερευνήσουν τις δυνατότητες των νέων βάσεων του Ρωσικού στρατού στην Αρκτική. Τα Β-52Η είναι επίσης μια πλήρης πλατφόρμα ηλεκτρονικού πόλεμου και σίγουρα συνέλεξε πολλές πολύτιμες πληροφορίες για την γεωγραφική διασπορά των Ρωσικών δυνάμεων αλλά και για την στρατιωτική δραστηριότητα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος (λειτουργία ραντάρ και τηλεπικοινωνιών) στην περιοχή της Ρωσικής Αρκτικής.

Και το πιο σημαντικό αυτή η επίσκεψη των αμερικανών ήταν μια καλή προπαρασκευαστική στρατιωτική άσκηση για ένα μελλοντικό συμβάν ένοπλης σύρραξης. Οι Δυτικές χώρες γενικά δεν αναγνωρίζουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας στη περιοχή της Αρκτικής. Επιπροσθέτως προσπαθούν να εγείρουν απαιτήσεις και αυτές στην περιοχή σε κάθε ευκαιρία. Και ένας τρόπος είναι οι υπερπτήσεις με αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας που υπό προϋποθέσεις επιτρέπεται και από την διεθνή συνθήκη του Open Skies.

Τελικώς η Ρωσία δεν έκανε καμία απόπειρα αναχαίτισης ή κατάρριψης των αμερικανικών αεροσκαφών.

Τι σχέση έχουν οι παραπάνω πολιτικές της Αμερικής και της Ρωσίας με την νησιωτική Ελλάδα; Τα Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος είναι κατοικημένα και έχουν εύκρατο κλίμα σε αντίθεση με τα ακατοίκητα παγωμένα ρώσικα αρχιπελάγη, όπως η Γη του Φραγκίσκου Ιωσήφ στην Αρκτική.

Η σχέση βρίσκεται στο γεγονός ότι και στις δύο περιοχές υπάρχει πλούσιος υποθαλάσσιος ορυκτός πλούτος και υδρογονάνθρακες. Επίσης υπάρχει και η Τουρκία που μας προκαλεί αδικαιολόγητα προβλήματα με τις αβάσιμες απαιτήσεις της και την καθημερινή επιθετικότητα της.

Ας συγκρίνουμε την αποστολή των Αμερικανών πάνω από την ακατοίκητη παγωμένη Αρκτική με την επιθετικότητα των Τούρκων στο εύκρατο κλίμα των Ελληνικών νησιών και του Ελληνικού FIR.

Οι παραβιάσεις των τούρκικων F-16 είναι μια πολύ συχνή επίσκεψη ισχύος στο Ελληνικό FIR.

Το τραγικό περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Ηλιάκη συμπεριλάμβανε και ένα τουρκικό RF-4E Phantom II που είναι αεροσκάφος τακτικής αναγνώρισης.

Οι τούρκοι πιλότοι έρχονται για να διεξάγουν εικονικές αερομαχίες για την εκπαίδευση τους για μια πιθανή μελλοντική σύρραξη.

Που είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος σε αυτά τα γεωστρατηγικά θέματα; Η πολιτική ηγεσία και το διπλωματικό σώμα. Ενώ η Ρωσία έχει μια σταθερή εξωτερική πολιτική υπεράσπισης των εδαφών και των πλουτοπαραγωγικών πόρων της με εξαίρετους διπλωμάτες, η Ελλάδα από το 1974 έχει εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις που εκτελούν μια σκυταλοδρομία υποταγής παραδίδοντας η μια στην άλλη το πνεύμα της προδοσίας και της ήττας. Επίσης η Ελλάδα δεν προτάσσει μια σθεναρή εξωτερική πολιτική με ικανούς διπλωμάτες που θα έκανε τους Τούρκους να χάσουν την επιθετικότητα τους. Και αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο.

Δεν είναι ώρα να απαλλαγούμε από την μικροπρέπεια αυτών των πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ;

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας με έμφαση στην αποτροπή της επιθετικότητας των Τούρκων. Πιστεύουμε ότι η σωστή διπλωματία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει στο παρελθόν πολλές δυσάρεστες καταστάσεις για την Ελλάδα.

Και ότι η σωστή διπλωματία θα διασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/arktikh-kai-aigaio-omoiothtes-kai-diafores#ixzz4HUHY1cpV

Exit mobile version