Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χλευασμός από τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος που παραβίασε το F.I.R. Αθηνών ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Χλευασμός από τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος που παραβίασε το F.I.R. Αθηνών ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Με πηγή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (CN-235) προχώρησε σε δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε μια παράβαση του FIR Αθηνών ανήμερα της Παναγίας. Όλες οι άλλες σελίδες στο διαδίκτυο ξερά και όμοια αναφέρουν ότι το τουρκικό κατασκοπευτικό τύπου CN-235 πέταξε πάνω από το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τα Ελληνικά αεροσκάφη προχώρησαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση του σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. 

Μακάρι να ήταν αυτή η είδηση ότι οι τούρκοι απλά δεν σεβαστήκαν την θρησκευτική μας εορτή. Η πραγματική είδηση είναι ότι οι τούρκοι μας χλεύασαν εσκεμμένα ακριβώς πάνω σε μια από τις πιο κατανυκτικές εορτές της Ορθοδοξίας μας.

Ας δούμε αναλυτικά τον λόγο: Το αεροσκάφος τύπου CN-235 λοιπόν που έστειλαν οι τούρκοι κατασκευάζεται από την σύμπραξη μιας ισπανικής εταιρίας, της Construcciones Aeronáuticas SA (CASA) και του κατασκευαστή IPTN από την Ινδονησία .

Οι προδιαγραφές του είναι κυρίως για υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κυρίως ναυτικής συνεργασίας πίσω και μακριά από το μέτωπο της σύρραξης. Λόγω αυτών των προδιαγραφών έχει αρκετά μεγάλο οικονομικό κόστος χρήσης, έχει αρκετή χωρητικότητα 50 επιβαινόντων και 35 στρατιωτών, μπορει να σηκώσει 16 τόνους   και έχει περιορισμένη εμβέλεια δράσης. Όμως η αξία του ως σκάφος ναυτικής συνεργασίας είναι ιδιαίτερα ανεκτίμητη. Μπορεί να εκτελέσει επιχειρήσεις περιπολίας και αναγνώρισης πάνω από μεγάλες σε έκταση θαλάσσιες επιφάνειες. Επιπροσθέτως έχει την ικανότητα να εξαπολύσει ένα συνδυασμό οπλικών συστημάτων που μπορεί να είναι τύπου πυραύλων Exocet AM-39 ή τορπίλων τύπου  Mk.46 ή πυραύλων AGM-114 Hellfire ή ρουκετών 70 χιλιοστών. Δηλαδή μπορεί να πλήξει υποβρύχια ίχνη άλλα και στόχους πλοίων επιφανείας.

Επίσης μπορεί να εξοπλιστεί με μέσα ηλεκτρονικού πόλεμου, ραντάρ μεγάλης ευκρινείας καθώς και με συστήματα υπέρυθρης και οπτικής παρακολούθησης.

Η πρώτη του εισαγωγή σε στρατιωτική χρήση έγινε το 1988 άρα είναι ένα αρκετά μοντέρνο αεροσκάφος. Το ενδεικτικό κόστος παραγωγής του είναι 34 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια με την πρόσθεση των οπλικών συστημάτων καθώς και των συστημάτων παρακολούθησης  η οικονομική αξία μιας τέτοιας μονάδος ξεπερνά για πολύ το αρχικό κόστος των 34 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τέσσερα σημεία αξίζουν τώρα την προσοχή μας:

Η αποκρυπτογράφηση των παραπάνω σημείων είναι η εξής:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chleuasmos-apo-parabiash-tourkikou-kataskopeutikou-aeroskafous-sto-f.i.r.-a#ixzz4Hd4JIuID

Exit mobile version