Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έργα και ημέρες μνημονιακού Σύριζα: 2,28% αύξηση των ανέργων μέσα σε 1 μήνα!

Έργα και ημέρες μνημονιακού Σύριζα: 2,28% αύξηση των ανέργων μέσα σε 1 μήνα!

Μπορεί ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός να μιλά για γερές βάσεις στην οικονομία, επιστροφή στην κανονικότητα, να χορεύει τον “καγκελάρη” και να κάνει ένα σωρό γραφικότητες, αλλά η σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά.

Ακόμα και μέσα στην τουριστική περίοδο που θεωρητικά η ελληνική οικονομία λαμβάνει κάθε σεζόν μία νέα ώθηση από τον τουρισμό, η κατάρρευση συνεχίζεται.

Μέσα σε έναν μήνα, από τον προηγούμενο Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 2,28% όπως ανακοίνωσε με επίσημα στοιχεία ο ΟΑΕΔ. Εδώ να επισημάνουμε ότι μιλάμε για τους καταγεγραμμένους άνεργους. Δεν υπολογίζουμε τους ημιαπασχολούμενους που παίρνουν… χαρτζηλίκια, τους απλήρωτους, τους φοιτητές, τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και όσους δεν έχουν πάει να καταγραφούν στον ΟΑΕΔ, αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν βρίσκει εργασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, στα 846.000 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, περισσότεροι σε σχέση με τον Ιούνιο κατά 18.867, αυξημένοι σε ποσοστό 2,28%. Τα 440.584 άτομα (ποσοστό 52,08%) είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα περισσότερο ή ίσο με 12 μήνες και 405.416 (47,92%) είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για χρονικό διάστημα λιγότερο των 12 μηνών.

Με βάση την ηλικία το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 30-44 με ποσοστό 52,14%, ενώ το 91,06% είναι ελληνικής καταγωγής και το 44,52% απόφοιτοι λυκείου.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε την αμφισβήτησή μας ακόμα και σε αυτά τα στοιχεία, καθώς οι άνεργοι στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της “Καθημερινής” για το 2015 ανέρχονται σε σχεδόν 2 εκατομμύρια και οι οικονομικά μη ενεργοί πολίτες σχεδόν 4,5 εκατομμύρια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aujhthhkan-oi-anergoi-ton-ioulio-eftasan-to-1-ekat.-ston-oaed#ixzz4HoOaJ9l4

Exit mobile version