Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα για τον έλεγχο των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα για τον έλεγχο των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Ο Γιώργος Παπανδρέου έστελνε ένα μήνυμα από τους Αμερικάνους στους Ευρωπαίους (Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς και Εγγλέζους) ότι οι Αμερικανοί θα είναι ένας κύριος παίχτης στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, όπου το Καστελόριζο ορίζει ένα τεράστιο πλουτοπαραγωγικό θαλάσσιο οικόπεδο.

Στις 23 Απριλίου 2010 ο  ΓΑΠ με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο ανακοίνωνε την ένταξη της Ελλάδας σε ένα λεγόμενο διεθνή μηχανισμό στήριξης της οικονομίας. Επειδή όπως είχε αποκαλυφθεί η οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν και τόσο υγιής όσο έδειχνε τα προηγούμενα χρόνια. Απώτερος σκοπός τότε  ο ΓΑΠ μας πληροφορούσε ήταν η ύστατη προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στη ομαλή δανειοδότηση της χώρας μας, δηλαδή την αποφυγή των υψηλοτέρων επιτοκίων δανεισμού ή την αποφυγή ολοσχερούς έλλειψης δυνατότητας δανεισμού από τις διεθνείς αγορές.

Η άλλη όψη του νομίσματος της ομαλής δανειοδότησης ήταν οι επαχθείς όροι που θα έπρεπε να επιβάλλονταν στην Ελληνική κοινωνία. Τώρα πια τα έχουμε ζήσει κιόλας στην πράξη. Σκληρά μέτρα λιτότητας, άδικη υπερφορολόγηση, δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές, εσωτερική υποτίμηση, άκρατος πληθωρισμός, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ 24%, μετανάστευση Ελλήνων λόγω ανεργίας και γενικότερα πραγματικά  δραματικές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Ο κύριος σκοπός όμως αυτού του άρθρου δεν είναι η εκτίμηση αυτών των καταστροφικών μέτρων για την Ελληνική κοινωνία. Επίσης αυτό το άρθρο δεν θέλει να τονίσει πάλι την ανταλλαγή πληθυσμού που γίνεται με την εισαγωγή λαθρομεταναστών που τους προσφέρεται σίτιση και στέγη και την εκδίωξη των Ελλήνων λόγω ανεργίας και ανέχειας.

Ο κύριος σκοπός αυτού του άρθρου είναι ένα παράξενο γεγονός που πέρασε χωρίς να σηκώσει μεγάλες συζητήσεις, η ξαφνική συμπάθεια του ΔΝΤ (δηλαδή το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών) για το ζήτημα της μείωσης ελληνικού χρέους περίπου τον Οκτώβριο του 2015 και μετά.

Ας αρχίσουμε την έρευνα μας από το Καστελόριζο. Καταρχήν γιατί να επιλέξει ο ΓΑΠ το Καστελόριζο για να κάνει τις εξαγγελίες περί ανάγκης εισόδου στο ΔΝΤ; Μήπως υπήρχε κάποιος συμβολισμός σε αυτή την κίνηση; Και αν ναι από ποιους σε ποιουςς Γιατί αυτή πράξη του ΓΑΠ ήταν σίγουρα παράξενη. Γιατί για παράδειγμα αύτη η εξαγγελία να μην είχε γίνει στην Αθήνα με μια συνέντευξη Τύπου στου Μαξίμου;

Ας αναλύσουμε μερικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσουμε τον αποστολέα, τον παραλήπτη και το περιεχόμενο του μυστικού μηνύματος που έστελνε τότε ο ΓΑΠ. Η σχετική συμφωνία ήταν με την λεγομένη τρόικα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Από εδώ κρατάμε ότι το ΔΝΤ είναι ένας οργανισμός αμερικανικών πρωτίστως συμφερόντων. Για παράδειγμα η έδρα του ΔΝΤ είναι στην Ουάσινγκτον, επειδή η Αμερική είναι η χώρα που συνεισφέρει με το μεγαλύτερο ποσοστό. Τι δουλειά είχε να ανακατευτεί με τα προβλήματα ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Τότε ΓΑΠ έκανε εξακολουθητικές δημόσιες δηλώσεις ότι η Ελλάδα δεν έχει κοιτάσματα υδρογονανθράκων ή αν έχει αυτά είναι πολύ λίγα. Σε αυτό τον σιγοντάριζε και ο Πάγκαλος στην Βουλή. Γιατί τόση σιγουριά χωρίς αναφορά σε καμία επιστημονική τεκμηρίωση ότι δεν υπάρχουν υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα;Τα μνημόνια ήρθαν και επέβαλαν το αγγλικό δίκαιο στο Ελληνικό χρέος. Δηλαδή μήπως  εξασφαλίστηκε ρητώς για τους δανειστές η δυνατότητα κατάσχεσης των εσόδων από εξόρυξη υδρογονανθράκων στον Ελληνικό χώρος.

Ας απαντήσουμε στις παραπάνω ερωτήσεις: Οι Αμερικανοί με το ΔΝΤ ως δανειστή έμπαιναν σφήνα στο παιχνίδι της διεκδίκησης των υδρογονανθράκων από τον Ελληνικό χώρο. Δεν θα μπορούσε η ΕΚΤ να δανείσει όσο ήθελε την Ελλάδα; Αφού η ΕΚΤ εκδίδει το ευρώ. Δεν χρειάζονταν τους Αμερικάνους. Αλλά οι Αμερικάνοι με φορέα τον ΓΑΠ πέτυχαν να βάλουν τη μάρκα τους στην διεκδίκηση των Ελληνικών πηγών ενέργειας. Ο ΓΑΠ εδώ έκανε την δουλειά που τον πρόσταξαν τα αφεντικά του. Οι τότε δηλώσεις του ΓΑΠ προκαλούσαν ανάμεικτα συναισθήματα. Η χώρα έμπαινε στο μνημονίου. αλλά άμα υπήρχαν υδρογονάνθρακες  γιατί να μην άρχιζαν άμεσα οι γεωτρήσεις για να μην μπει η χώρα στο μνημόνιο; Ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος μας δηλώσαν κατηγορηματικά και αμετάκλητα ότι δεν υπήρχαν υδρογονάνθρακες και θα μπαίναμε άμεσα στο μνημόνιο.

Όταν υπογράφτηκε το πρώτο μνημόνιο λοιπόν, ξαφνικά υπήρξε καποια επιφοίτηση ότι μπορεί να υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στα Ελληνικά πελάγη. Και ανακοινώθηκε η δημιουργία κρατικού φορέα ερευνών για έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Συντονιστής τότε ορίστηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ).

Ο ΓΑΠ λοιπόν έστελνε ένα μήνυμα από τους Αμερικάνους στους Ευρωπαίους (Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς και Εγγλέζους) ότι οι Αμερικανοί θα είναι ένας κύριος παίχτης στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, όπου το Καστελόριζο ορίζει ένα τεράστιο πλουτοπαραγωγικό θαλάσσιο οικόπεδο. Μετά μπήκαν όλα στο πάγο επειδη οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να ενεργοποιηθεί ακόμη η γεώτρηση για υδρογονάνθρακες από την περιοχή της Ελλάδας. Επειδή στο ζήτημα των πετρελαίων οι Αμερικανοί δεν θέλουν να ανακατευτούν οι γερμανικές, οι γαλλικές, ούτε ακόμη και οι βρετανικές εταιρείες.

Δηλαδή η συμπάθεια των Αμερικανών προσβλέπει στο κούρεμα του χρέους της Ελλάδος έτσι ώστε να μειωθούν οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων στα έσοδα από τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες. Γιατί η Ελλάδα χρεωστάει πολύ περισσότερα στους Ευρωπαίους πάρα στο ΔΝΤ. Για παράδειγμα αν χρεωστάει κάποιος στον Α 5 δισ. και στο Β 200 δισ. και γίνει κούρεμα 50% τότε ποιος δανειστής θα έχει χάσει τις περισσότερες απαιτήσεις του; Και αν ο δανειζόμενος στο μέλλον αποκτήσει πολλά χρήματα, για παράδειγμα από τη εξόρυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών του; Και αν γίνει ένα grexit για να φύγει η Ελλάδα από το άρμα του ευρώ και συνδεθεί άμεσα στο άρμα του δολαρίου; Γιατί πώς θα γίνει η πώληση των υδρογονανθράκων της Ελλάδος με νόμισμα το ευρώ; Ο τελευταίος που προσπάθησε να πουλήσει πετρέλαιο για ευρώ ήταν ο Σαντάμ Χουσεΐν. Και όλοι ξέρουμε πως κατέληξε.

Γενικά βλέπουμε ότι τα σχέδια για τη χώρα μας δρομολογούνται από άλλα κέντρα αποφάσεων και εκτελούνται από πολιτικούς που είναι υπάλληλοι τους. Και αυτοί οι υπάλληλοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν ότι τσακώνονται για την ευμάρεια της Ελλάδος προς άγρα ψήφων. Για παράδειγμα πρόσφατα επανήλθε η ιστορία των υδρογονανθράκων με την φαινομενικά οξεία αντιπαράθεση των Σκουρλέτη  (τωρινός υπουργός ΠΕΚΑ, ΣΥΡΙΖΑ) και Μανιάτη στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου την Βουλής τον Ιούλιο του 2016. Αλλά δεν μας πείθουν πια με τις κοκορομαχίες τους. Ίδια αφεντικά έχουν και ίδιες προδοτικές για την Ελλάδα εντολές παίρνουν.

Ως πότε θα καταφέρνουν να επιβάλουν τόσο επώδυνα αλλά και επιζήμια μέτρα για τον ελληνικό λαό και την οικονομία μας; Ως πότε θα μάς κυβερνά μια παρέα πολιτικών χωρίς στόχους και ιδανικά για την Ελλάδα; Ως πότε θα μάς κυβερνά μια κάστα ανεπαρκών, αναξίων, μικρόψυχων, ξενόδουλων και ψευδολόγων πολιτικών που η μοναδική τους επιδίωξη είναι η παραμονή στην εξουσία μα οποιοδήποτε κόστος για τον Ελληνικό Λαό;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-dnt-hrthe-sthn-ellada-gia-ton-elegcho-twn-koitasmatwn-udrogonanthrakwn#ixzz4Hsjganvz

Exit mobile version