Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

50 νεκροί από έκρηξη σε γάμο Κούρδων στην τουρκία: ισλαμικό κράτος δείχνει ο σουλτάνος Ερντογάν, χωρίς να καταδικάζει!

50 νεκροί από έκρηξη σε γάμο Κούρδων στην τουρκία: ισλαμικό κράτος δείχνει ο σουλτάνος Ερντογάν, χωρίς να καταδικάζει!

Το σενάριο να πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστών ενισχύουν οι πληροφορίες ότι ο γάμος κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε η επίθεση, ήταν γάμος Κούρδων οι οποίοι μάχονται το Ισλαμικό Κράτος. Σημειώνεται πως η Γκαζιαντέπ βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί ως αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια γαμήλια τελετή στη Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο κυβερνήτης Αλί Γερλίκαγια μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ο απολογισμός αυξήθηκε σε τουλάχιστον 30 νεκρούς και 94 τραυματίες, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς. Πλέον, οι επίσημες ανακοινώσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο κατάλογος θα αυξηθεί κι άλλο, αφού οι τραυματίες είναι δεκάδες. Η επίθεση διαπράχθηκε χθες στις 22:50 στη Γκαζιάντεπ, περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία.

Ερντογάν: Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στον Γκιουλέν, το PKK και το Ισλαμικό Κράτος”

“Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι πιθανώς ο δράστης της επίθεσης που έγινε χθες το βράδυ στο Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, από την οποία τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν”, σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει “καμία διαφορά” ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία-, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την τρομοκρατική οργάνωση ισλαμικό κράτος, “που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ”.

Τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν πλάνα στα οποία ασθενοφόρα φθάνουν στον τόπο της τραγωδίας, όπου σοροί βρίσκονται στο έδαφος καλυμμένες με λευκά σεντόνια. Ορισμένοι άνθρωποι πήγαν στο σημείο ανεμίζοντας τουρκικές σημαίες και φωνάζοντας το σύνθημα «η χώρα δεν θα διχαστεί», όμως άλλοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν και τους πάρουν τις σημαίες και αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τις αψιμαχίες.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panw-apo-50-nekroi-se-gamo-kourdwn-sthn-tourkia-islamiko-kratos-deichnei-o#ixzz4HzHgbThS

Exit mobile version