Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση: τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Συρία με πρόσχημα τους τζιχαντιστές και στόχο τους Κούρδους – Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

H Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση: τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Συρία με πρόσχημα τους τζιχαντιστές και στόχο τους Κούρδους - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Μετά τις απειλές της Ουάσιγκτον να επιτεθεί εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ εφόσον αυτές συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τους «μετριοπαθείς» αντικαθεστωτικούς, που στην πραγματικότητα είναι σύμμαχοι των τζιχαντιστών, στο παιχνίδι της έντασης μπήκε και η κυβέρνηση της Άγκυρας η οποία προφανώς θέλοντας να παγιώσει την θέση της στο εσωτερικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα των Κεμαλιστών και με πρόσχημα ότι βομβαρδίζει θέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών, βάλλει με βαρέα πυροβόλα εναντίον κουρδικών θέσεων  της οργάνωσης PYD (Partiya Yekitiya Demokrat) στο συριακό έδαφος, ενώ προ ολίγων ωρών μικρός αριθμός τουρκικών αρμάτων μάχης διέσχισαν τα τουρκοσυριακά σύνορα και μαχητικά F-16 προσέβαλαν θέσεις Κούρδων μαχητών. Υπενθυμίζουμε ότι η οργάνωση PYD είναι συγγενής οργάνωση του PKK (Partiya Karkeren Kurdistan) της Τουρκίας.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές από την ιστοσελίδα μας, η Τουρκία προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία την δημιουργία ανεξάρτητης κουρδικής ζώνης στα σύνορα της, κάτι που προαλείφεται μετά τις στρατιωτικές επιτυχίες των Κούρδων εναντίον των τζιχαντιστών. Σε αυτό το πλαίσιο η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει στην συνοριακή πόλη Γκαζιαντέπ μια παραστρατιωτική δύναμη αποτελούμενη από 1.500 άνδρες της δήθεν μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, ανδρών οι οποίοι διέφυγαν στην Τουρκία μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιτυχίες του συριακού στρατού.

Η δύναμη αυτή των 1.500 κατ’ ουσία τζιχαντιστών είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εισβάλλει στην Συρία. Υφίστανται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των 1.500 συμμοριτών βρίσκεται και ικανή δύναμη ανδρών των τουρκικών ειδικών δυνάμεων για ειδικές αποστολές στο συριακό έδαφος εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Ταυτόχρονα στα σύνορα της η Τουρκία έχει αναπτύξει άρματα μάχης και 18.000 στρατιώτες με προφανή προσανατολισμό την εισβολή στο συριακό έδαφος. Η εισβολή των 1.500 συμμοριτών της συριακής αντιπολίτευσης που έχουν εξοπλιστεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ουσιαστικά τζιχαντιστών που έχουν αλλάξει προσωπείο και τίτλο, θα γίνει στην Συρία με στόχο την απώθηση των Κούρδων από τις πόλεις και τις περιοχές που έχουν καταλάβει το τελευταίο διάστημα στα σύνορα με την Τουρκία εξουδετερώνοντας τους ισλαμοσυμμορίτες.

Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ προς τα τουρκοσυριακά σύνορα, δυνάμεις οι οποίες πληρώνουν τα κενά που αφήνουν οι ισλαμοσυμμορίτες οπισθοχωρώντας. 

Η τουρκική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι οι στρατιωτικές επιτυχίες των Κούρδων στην Συρία έναντι των ισλαμοσυμμοριτών θα οδηγήσουν στην ανακήρυξη αυτόνομης κουρδικής περιοχής, κάτι που θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα στο επόμενο βήμα που είναι η αυτονομία των κουρδικών επαρχιών της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-agkura-klimakwnei-thn-entash-tourkika-strateumata-eisebalan-sthn-suria-me#ixzz4IGft2KXR

Exit mobile version