Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απορούν οι μνημονιακού φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών, γιατί δεν εισπράττονται οι δυσβάσταχτοι φόροι

Απορούν οι μνημονιακού φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών, γιατί δεν εισπράττονται οι δυσβάσταχτοι φόροι

Είναι γνωστό και πλήρως κατανοητό ότι εδώ και πολύ καιρό οι Έλληνες πολίτες αντιδρούν σε όλα τα αίσχη που διαπράττονται εις βάρος τους από την ανθελληνική κλίκα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας με την αισθητή μείωση της απόδοσης φόρων στα κρατικά ταμεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο ότι οι έμπειροι κρατικοί λειτουργοί της ΓΓΔΕ απορούν και εξίστανται για αυτή την κατάσταση της μη απόδοσης φόρων από τους Έλληνες πολίτες. Άραγε να έχουν μόλις έρθει στην χώρα και να μην γνωρίζουν την υπάρχουσα κατάσταση;

Αλλά ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Οι υπάλληλοι της ΓΓΔΕ προσπαθούν να ικανοποιήσουν άπιαστους στόχους της τάξεως του άνω του 80% εισπράξεως των ατέλειωτων φόρων που είναι σε ισχύ. ΦΠΑ 24%, φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελείας αυτοκινήτων, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, φόρος καυσίμων, διόδια  και ένα σωρό άλλοι φόροι (δείτε για παράδειγμα την ανάλυση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ και θα καταλάβετε τι εννοούμε) καταδυναστεύουν την καθημερινότητα μας και μας προκαλούν οικονομική ασφυξία.

Το υπάρχον φορολογικό σύστημα είναι δυσανάλογα υψηλό και μη ανταποδοτικό προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Οι βασικές καθυστερήσεις στην απόδοση φόρων οφείλονται βασικά σε απλήρωτες δόσεις φόρου εισοδήματος, απλήρωτα πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων (ΚΒΣ) και μη αποδοθέντα ΦΠΑ. Η εξήγηση είναι απλή. Ο φόρος εισοδήματος είναι πολύ υψηλός και αν πληρωθεί δεν θα μπορεί να ζήσει ο φορολογούμενος. Άρα ο φορολογούμενος επιλέγει να ζήσει!

Η φιλοσοφία του ΚΒΣ είναι τιμωρητική σε κάθε ευκαιρία. Δεν αφήνει καμία περίπτωση διόρθωσης κάποιου λάθους του φορολογούμενου χωρίς χρηματικό πρόστιμο, αντιθέτως επιζητεί την επιβολή μεγάλων προστίμων σε κάθε ευκαιρία. Και η μη απόδοση του ΦΠΑ οφείλεται πρωτίστως στον παραλογισμό της έκδοσης τιμολογίων επί πιστώσει, όπου εάν ο πελάτης μιας επιχείρησης δεν πληρώσει μέσα στην φορολογική περίοδο που εκδόθηκε το τιμολόγιο, ο προμηθευτής είναι όμως υποχρεωμένος να αποδώσει τον ΦΠΑ. Και πώς θα αποδώσει τον ΦΠΑ εάν δεν έχει πρωτίστως πληρωθεί από τον πελάτη του;

Επιπροσθέτως, υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στα βασικά είδη καθημερινής κατανάλωσης και παράλληλα υπάρχει αισθητή μείωση μισθών και συντάξεων. Με πολύ απλά λόγια η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων έχει εξανεμιστεί!

Η σημερινή ξενόδουλη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συνεργό την Νέα Δημοκρατία έχει καταστρέψει κάθε ελπίδα ανάπτυξης και έχει εκτινάξει την ανεργία στην πατρίδα μας. Παράλληλα, έχει αναγκάσει μισό εκατομμύριο Έλληνες στην ξενιτιά λόγω ανέχειας στην ίδια τους τη χώρα. Τι φόρους περιμένει να μαζέψει; Αντιθέτως συντόμως καταργεί και το μέτρο των 100 δόσεων κάτω από τις επιταγές των θεσμών. Είναι ξεκάθαρο πια ότι το ύπαρχον φορολογικό σύστημα αποσκοπεί στην επιταχυνόμενη φτωχοποίηση του κάθε Έλληνα με κάθε τρόπο.

Ο Αγώνας της Χρυσής Αυγής για την αποτίναξη των ξενόδουλων καταστροφικών οικονομικών πολιτικών για την Ελλάδα μας και την εγκατάσταση ενός δίκαιου και ανταποδοτικού φορολογικού συστήματος συνεχίζεται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aporoun-oi-fwsthres-tou-upourgeiou-oikonomikwn-giati-den-eisprattontai-oi-f#ixzz4IHxe3iw7

Exit mobile version