Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Η καταστροφή της Σμύρνης” – Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Η καταστροφή της Σμύρνης” - Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: “Η καταστροφή της Σμύρνης”. 

Μία από τις πιο θλιβερές επετείους της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας είναι αυτή της κατάρρευσης του μικρασιατικού μετώπου που οδήγησε στην στρατιωτική ήττα και συντριβή αλλά και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από την μικρασιατική γη. Τα ιστορικά γεγονότα του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου του 1922 έχουν καταγραφεί στο σύνολό τους με τον τίτλο «Μικρασιατική καταστροφή». Η ήττα του 1922 μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του 1453 και να θεωρηθεί ως μεγαλυτέρα γιατί μ’ αυτήν ξεριζώθηκε η από χιλιάδων ετών ελληνική παρουσία στην Ιωνική γη.

Παρ’ όλο που η επέτειος της μικρασιατικής καταστροφής δεν εορτάζεται επισήμως από τις ελληνικές αρχές αυτή έχει περάσει και έχει εντυπωθεί στο φυλετικό ασυνείδητο μέσω μιας κορυφαίας σκηνής του δράματος όπως είναι αυτή της σφαγής και της πυρπόλησης της Σμύρνης. Οι τραγικές σκηνές από τη Σμύρνη του ’22 μπορούν και συγκινούν ενενηντατέσσερα χρόνια μετά.

Ήταν πρωί του Σαββάτου, 27 Αυγούστου, που οι πρώτοι έφιπποι Τσέτες (άτακτοι βάρβαροι αιμοδιψείς τούρκοι πολεμισταί  μπήκαν στη Σμύρνη. Την διοίκηση της πόλης ανέλαβε ο γνωστός ως «χασάπης της Σμύρνης» Νουρεντίν. Από το ίδιο βράδυ άρχισαν να γίνονται λεηλασίες και φόνοι. Την επόμενη μέρα και ενώ άρχισαν να καταφθάνουν στην πόλη τούρκικες τακτικές δυνάμεις οι σφαγές και οι λεηλασίες άρχισαν να συστηματοποιούνται στις Ελληνικές και στην Αρμένικη συνοικία. Τα πλοία που ευρίσκοντο κοντά στην προκυμαία δεν εδέχοντο πρόσφυγες. Οι Σμυρνιοί, άλλοι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και άλλοι σπεύδουν να βρουν προστασία σε νεκροταφεία και εκκλησίες.

Διαβάστε περισσότερα: Η Σμύρνη Καίγεται!

Στα κατάμεστα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Μηχανιώνας, Παιονίας της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε ιστορική ομιλία για την μικρασιατική καταστροφή και την σφαγή στη Σμύρνη το 1922. Οι Συναγωνιστές, κάνοντας μια εισαγωγή για την πορεία προς το ολοκαύτωμα εξιστόρησαν με γλαφυρό τρόπο τα όσα απάνθρωπα έγιναν τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 1922 στον ελληνικό λαό και σε άλλους χριστιανικούς πληθυσμούς της Σμύρνης από τους αιμοσταγείς τουρκομογγόλους ισλαμιστές.

Αναφέρθηκαν στα βασανιστήρια, στους βιασμούς, στις σφαγές, στην πυρπόληση των χριστιανικών συνοικιών, ιστορικά γεγονότα που απέχουν έτη φωτός από την έννοια του «συνωστισμού». Οι μνήμες των δεινών της ελληνικής φυλής πρέπει να μένουν ζωντανές, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες ότι συμφιλίωση με τις ορδές των τουρκομογγολικών φυλών δεν έχει υπάρξει τα τελευταία 1000 χρόνια και ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Απέναντι στη νεοραγιάδικη αντίληψη των πολιτικάντηδων η απάντηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του εθνικού κράτους που οραματίζεται είναι η αντίσταση στις συνεχείς επεκτατικές βλέψεις των Τούρκων μέσω ενός ισχυρού Ελληνικού στρατού που δεν θα σιτίζει ως υπηρέτης λαθρομετανάστες που τρέφουν μίσος για το Χριστιανισμό, αλλά που θα είναι κυματοθραύστης σε κάθε ύπουλη προσπάθεια των «φίλων» εξ ανατολών.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από την συναγωνίστρια Ματίνα. Μ. με θέμα: “Η καταστροφή της Σμύρνης ”.

Η συναγωνίστρια αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στα γεγονότα της εποχής και στις σφαγές των τούρκων βαρβάρων εναντίον του ελληνικού άμαχου πληθυσμού, αλλά και στον ανθελληνικό ρόλο που έπαιξαν οι δήθεν σύμμαχοι μας, αλλά και οι μπολσεβίκοι του Λένιν, που ενίσχυσαν τον Κεμάλ με οπλισμό, και χρήματα, αλλά και στον προδοτικό ρόλο του Σ.Ε.Κ.Ε. του μετέπειτα Κ.Κ.Ε. που όχι μόνο αντιτάχθηκε στην Μικρασιατική Εκστρατεία αλλά την σαμποτάρισε με κάθε δυνατό τρόπο. Για τους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισες τόνισε η συναγωνίστρια δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, αλλά σκλάβες που είναι χρέος μας, στο μέλλον να τις απελευθερώσουμε.

Άλλη μία ομιλία πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής ιστορίας από τον Συναγωνιστή Αχιλλέα Β. Το μοναδικό Εθνικιστικό κόμμα της Ελλάδος, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, τίμησε σήμερα τα θύματα μίας από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Έθνους. Τίμησε τα θύματα της καταστροφής της Σμύρνης, τον ξεριζωμό και τη δολοφονία των Ελλήνων κατοίκων των παράλιων της Μικράς Ασίας από τα αιμοδιψή στρατεύματα του Κεμάλ και των Κούρδων Τσετών. Εν αντιθέσει με τους νεοραγιάδες του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, που αρέσκονται να φωτογραφίζονται υπό το πορτραίτο του σφαγέα Κεμάλ, η Χρυσή Αυγή  πιστή στην ιδεολογία της ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ!

H καταστροφή της Σμύρνης και οι βαρύτατες συνέπειες  της Μικρασιατικής τραγωδίας στον Ελληνισμό  παρουσιάστηκαν στα γραφεία της Τ.Ο. Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή από την συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη. Τα τραγικά γεγονότα της σφαγής και του εξανδραποδισμού των κατοίκων της Σμύρνης και των υπολοίπων Ελληνικών κοινοτήτων της προαιώνιας Ελληνικής Γης της Ιωνίας, εκεί όπου άλλοτε έλαμπε το Φως του Λεύκιου Απόλλωνα, ο πυρπολισμός της Σμύρνης, η προδοσία των Συμμαχικών δυνάμεων της Αντάντ και η απάθειά τους στις Τουρκικές βιαιοπραγίες και ωμότητες εις βάρος των Ελλήνων εξετάστηκαν ενδελεχώς από την ομιλήτρια.

Εν μέσω ολέθρου και συμφοράς, ο Ελληνικός στρατός υποχωρούσε εις τα παράλια, αποδεκατισμένος και απογοητευμένος, προδομένος από τους συμμάχους και αφημένος στην τύχη του από μοιραίους πολιτικούς  ενώ την ίδια ώρα έμελλε να ολοκληρωθεί η σφαγή και το δράμα των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης ”υπό τα φώτα των προβολέων των Ευρωπαϊκών πολεμικών.” Η τουρκική θηριωδία περιγράφεται από τα αστικά κόμματα της Μεταπολίτευσης ως η αποτυχία της Μεγάλης Ιδέας, το Μικρασιατικό Τραύμα ως χαμένες Πατρίδες, για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όμως δεν υπάρχουν χαμένες, αλλά ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

Στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε ομιλία, με θέμα “Η καταστροφή της Σμύρνης” από τον συναγωνιστή Γεώργιο Γιάγκο. Ο συναγωνιστής ανέπτυξε κατά την διάρκεια της ομιλίας του όλα τα ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής. Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε εκτενής διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων και στην συνέχεια, ως είθισται, όλοι σε στάση προσοχής απαγγείλαμε  τον Ύμνο του Κινήματος.

Τ.Ο. Πάτρας

Τ.Ο. Σπάρτης: Όπως σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας που χτυπάει η καρδιά του κινήματος μας και υπάρχει και ένα κάστρο αντίστασης έτσι και στην Σπάρτη ακόμα μια Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα μάθημα-ομιλία Ελληνικής ιστορίας. Αρχικά έγινε η παρουσίαση του νέου φύλλου της εφημερίδας μας και ανάγνωση του άρθρου του Αρχηγού μας από την συναγωνίστρια Καραβέργου Βασιλική και στην συνέχεια ο Γραμματέας, Κατράκης Χρήστος ξεδίπλωσε τα γεγονότα μιας μαύρης σελίδας για τον Ελληνισμό, αυτής της καταστροφής της Σμύρνης.

Μία ακόμα ομιλία ιστορικού περιεχομένου, με θέμα αυτή τη φορά την «Καταστροφή της Σμύρνης», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/8/2016, στα γραφεία του Πυρήνα μας, στο Αργοστόλι. Ο Γραμματέας του Πυρήνα Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Δάβουλος Χρήστος, πέρα από την ιστορική καταγραφή των γεγονότων, παρέθεσε αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν την καταστροφή, μέσα από τις οποίες αποκαλύπτονται τα αίτια και οι κυρίως υπεύθυνοι για τη γενοκτονία ενός εκατομμυρίου Ελλήνων και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από την πατρογονική του εστία της Ιωνίας.

Τ.Ο. Πιερίας: Ο συναγωνιστής Αργύρης Καρυπίδης, πραγματοποίησε την ιστορική ομιλία της βραδιάς αφιερωμένη στην Μικρασιατική καταστροφή και την εκ βάθρων καταστροφή της Ελληνικότατης Σμύρνης το 1922.

Ο συναγωνιστής έκανε μνεία στην εθνικιστική ματιά των γεγονότων, ότι δηλαδή δεν χάθηκε η Σμύρνη για πάντα, ότι πάντα θα είναι μέσα στην καρδιά μας και ότι πάντα θα αγωνιζόμαστε οι Έλληνες για την εκ νέου απελευθέρωσή της.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή  Γιώργου Παπαγεωργίου, μέλους της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης .

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias2#ixzz4IQSkm81S

Exit mobile version