Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα νοικοκυριά στο στόχαστρο των συριζαίων: Έμμεσοι φόροι και αύξηση ΦΠΑ εξαφανίζουν τα ήδη πενιχρά εισοδήματα

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση αλλά και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων βαίνουν διαρκώς προς το χειρότερο, με μια δήθεν «φιλολαϊκή κυβέρνηση» να αδιαφορεί πλήρως για τον Ελληνικό Λαό, ακολουθώντας πιστά τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων.

Τα πρόσφατα λοιπόν στοιχεία της Γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων επιβεβαιώνουν την οικονομική αφαίμαξη και υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο για αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Από την μία πλευρά τα φορολογικά έσοδα από έμμεσους φόρους αυξήθηκαν κατά 739,41 εκατομμύρια ευρώ, με τα έσοδα από τον ΦΠΑ να αυξάνονται περίπου στο 50%! Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τους έμμεσους φόρους, δηλαδή όσους προκύπτουν από την παρακράτηση φόρου από μισθούς και συντάξεις (σε εφαρμογή από 27/05/2016) και από την φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων, σημειώθηκε αύξηση των εσόδων κατά 267,04 εκατ. ευρώ.

Τα προαναφερθέντα φορολογικά μέτρα έχουν στην ουσία οδηγήσει στην ένδεια τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ έχουν ως δευτερογενείς συνέπειες το κλείσιμο πολλών ελληνικών επιχειρήσεων και την εκτόξευση της ανεργίας.

Ακόμη λοιπόν κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει ώστε ο προϋπολογισμός να εμφανίζει ένα «θετικό πρόσημο» ικανοποιώντας τα αιτήματα των δανειστών, στην ουσία αυτό πραγματοποιείται εις βάρος των Ελλήνων, οι οποίοι ήδη υφίστανται τις συνέπειες αυτής της μνημονιακής πολιτικής και αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα διαρκώς αυξανόμενα -και άδικα- φορολογικά μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-noikokuria-sto-stochastro-twn-surizaiwn-emmesoi-foroi-kai-aujhsh-fpa-eja#ixzz4IXEB1qI1

Exit mobile version