Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο “κρυφό φόρο” στις συναλλαγές σχεδιάζουν οι συριζαίοι για να αποφύγουν τον «κόφτη»

Νέο “κρυφό φόρο” στις συναλλαγές σχεδιάζουν οι συριζαίοι για να αποφύγουν τον «κόφτη»

Φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, αν πατώσουν τα έσοδα του κράτους

Σχέδιο για επιβάρυνση 1 με 2 τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» καταρτίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Τα σχέδιο θα είναι έκτακτο στην περίπτωση που τα έσοδα δεν κινηθούν ικανοποιητικά. Θεωρείται δε ότι η επιβολή ενός τέτοιου φόρου δεν θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις για τις συναλλαγές από λογαριασμούς μισθοδοσίας και πληρωμές φόρων – εισφορών.

Στην περίπτωση επιβολής φόρου 0,01% στις τραπεζικές συναλλαγές υπολογίζεται ότι τα έσοδα μπορούν να φτάσουν τα 300 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, με φόρο ένα τοις χιλίοις, αν κάποιος πληρώνει μέσω τράπεζας ενοίκιο 500 ευρώ, τότε το ειδικό τέλος θα ήταν 50 λεπτά του ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η νέα φορολογική καταιγίδα που σχεδιάζεται αναμένεται να πλήξει ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κατανάλωση αλλά και στα έσοδα του Δημοσίου, καθώς όπως έχει αποδειχθεί στα χρόνια των Μνημονίων οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Αντί για αύξηση εσόδων προκύπτει μείωση, συμβάλλοντας στην αέναη τροφοδότηση του φαύλου κύκλου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-krufo-foro-stis-sunallages-schediazoun-oi-surizaioi-gia-na-apofugoun-to#ixzz4IZZB03Oh

Exit mobile version