Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”: Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν κατάφερε να πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

Στο ναδίρ η φοροδοτική ικανότητα χιλιάδων Ελλήνων, αδυνατούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος – Τρύπα 375 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό των συριζαίων με το… καλημέρα!

Απλήρωτη άφησαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος αρκετοί φορολογούμενοι, γεγονός που οφείλεται στη σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους, συνεπεία της υπερφορολόγησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν 272 εκατ. ευρώ του φόρου εισοδήματος.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα 375 εκατ., εξέλιξη που δημιουργεί ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο, δεδομένου ότι οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως τα τέλη του έτους ξεπερνούν τα 21,4 δισ. ευρώ (άμεσοι και έμμεσοι φόροι).

Η συρρίκνωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, κάτι που φάνηκε στα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου. Ο εν λόγω μήνας θεωρείται ο σημαντικότερος όσον αφορά την είσπραξη φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, η μείωση των εσόδων του Ιουλίου οφείλεται κυρίως:

• Στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 272 εκατ. ευρώ.
• Στον φόρο εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 55 εκατ. ευρώ.
• Στους λοιπούς άμεσους φόρους κατά 45 εκατ. ευρώ.
• Στον ΦΠΑ καπνού κατά 41 εκατ. ευρώ.
• Στους λοιπούς ΕΦΚ (καπνού κ.λπ.) κατά 160 εκατ. ευρώ.
• Στα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 132 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από την “Καθημερινή”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ouk-an-labeis-para-tou-mh-echontos-enas-stous-tesseris-ellhnes-den-katafere#ixzz4IdEy7T6P

Exit mobile version