Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι παρακρατικοί αλήτες βεβήλωσαν Ιερό Ναό στην Κυψέλη για να σπιλώσουν την Μνήμη Συναγωνιστή μας

Στην εφημερίδα “Δημοκρατία” υπό τον τίτλο “Εκκλησία στην Κυψέλη “χτύπησαν” οι αναρχικοί” και υπότιτλο “Συνθήματα και ύβρεις με σπρέι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου” δημοσιεύτηκε η εξής είδηση:

“Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τους πιστούς, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη για τη θεία λειτουργία. Όπως διαπίστωσαν, η εκκλησία είχε μπει στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, οι οποίοι είχαν γεμίσει τους τοίχους και τα σκαλιά με συνθήματα και ύβρεις, ενώ είχαν πετάξει στον περιβάλλοντα χώρο και φέιγ βολάν με παρόμοιο περιεχόμενο. Οι πιστοί δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για τη βεβήλωση του ναού, που αποτελεί το κέντρο αναφοράς της ενορίας και ζήτησαν την τιμωρία των δραστών. Αυτή η νέα βεβήλωση ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα των επιθέσεων σε βάρος εκκλησιών, που ξεκίνησαν μετά τη θρασύτατη εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 31 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου, άγνωστοι πέταξαν γυάλινα μπουκάλια με χρώμα στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Μετσόβου στα Εξάρχεια, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής επί της Ακαδημίας 67, σπάζοντας τα τζάμια της εισόδου και πετώντας μπογιές στους τοίχους. Οι επιθέσεις κορυφώθηκαν λίγες ημέρες αργότερα (στις 8 Αυγούστου), όταν αντιεξουσιαστές σε ρόλο… τζιχαντιστών προσέγγισαν τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πετράκη και εκτόξευσαν τουλάχιστον 10 βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στον αύλειο χώρο”.

Στα όσα γράφει η “Δημοκρατία”, αυτό το οποίο είναι απαραίτητο να τονιστεί είναι ότι η θρασύδειλη αυτή επίθεση των παρακρατικών αρουραίων στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό την δεδομένη χρονική στιγμή μόνο τυχαία δεν ήταν.

Το πρωί της Κυριακής επρόκειτο να τελεστεί μνημόσυνο για τον πρόωρο θάνατο του νεαρού Συναγωνιστή Φίλιππου Καρούτσου και οι θρασύδειλοι αυτοί αληταράδες απέδειξαν ότι με το να βεβηλώσουν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα με συνθήματα τον Ιερό Ναό, θα έδειχναν ότι το πρόσωπο του “μαχητικού αντιφασισμού” έχει πολλές πανάσχημες πτυχές. Δεν αξίζει να πούμε κάτι παραπάνω γι’ αυτά τα ασχημονούντα τσογλάνια (χρησιμοποιούμε την τουρκικής προέλευσης αυτή λέξη για να θυμίσουμε και την εθνοτική προέλευση των “χορηγών” κάποιων εκ των “κεφαλών” των εγχώριων “αντιφασιστών και αντιρατσιστών”), τα οποία από την στιγμή που δεν δύνανται να τα βάλουν με τους ζωντανούς Εθνικιστές, επιχειρούν να χυδαιολογήσουν στην Μνήμη των Νεκρών Συναγωνιστών, πιστεύοντας έτσι αυτά τα αποβράσματα ότι κάτι κατάφεραν.

Μάλιστα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης υπερηφανεύονται για το βέβηλο “κατόρθωμά” τους.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί η παντελής αναφορά στην βεβήλωση του Ναού από όλα τα συστημικά ΜΜΕ. Ακόμη κι αν δεν γνώριζαν ότι θα πραγματοποιούταν το μνημόσυνο του Συναγωνιστή (που το γνώριζαν…), εντύπωση (λέμε τώρα…) κάνει το γεγονός ότι δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στην βεβήλωση της Εκκλησίας από τους “αντιεξουσιαστές”, οι οποίοι στην πραγματικότητα αποτελούν τους πιο φανατικούς υπηρέτες της εξουσίας. Βεβαίως, αν το σκεφτούμε καλύτερα, θα θυμηθούμε ότι ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και η μνησικακία έχουν ως αποκλειστικό περιεχόμενο τον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία, την Αριστερά και τους διανοούμενους, όπως με στόμφο μας… ενημέρωσε εκπρόσωπος θεσμικού φορέα της Πολιτείας πριν από μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.

Προφανώς, η βεβήλωση Ιερών Ναών και η σπίλωση νεκρών με Εθνικιστική στάση εν Ζωή είναι δείγμα ήπιας και νηφάλιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Φαίνεται τελικά ότι το πρόσωπο της ασέβειας, της ανυποληψίας, της υποκρισίας και της ξεδιαντροπιάς έχει ανεξάντλητες παραλλαγές…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-parakratikoi-alhtes-fobountai-akomh-kai-tous-nekrous-ethnikistes.-siwph#ixzz4Iiosht7O

Exit mobile version