Η Τ.Ο. Μάνης τίμησε την 190η επέτειο για την Μάχη του Πολυαράβου, που διεξήχθη τον Αύγουστο του 1826, όπου οι Ηρωικοί Μανιάτες συνέτριψαν το στράτευμα του Ιμπραήμ Πασά, μετά από έναν τριήμερο επικό αγώνα, κατά τον οποίον πολέμησαν ελάχιστοι εναντίον πολλών, άοπλοι εναντίον πάνοπλων, άτακτοι εναντίον τακτικών. Γέροντες, παιδιά, γυναίκες, άντρες, αμυνόμενοι και μετά επιτιθέμενοι, ταπείνωσαν τους εισβολείς και έσωσαν την ελευθερία της Ελλάδος. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης μαζί με το Σύλλογο των Απανταχού Πολυαραβιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» στις 27 και 28 Αυγούστου στον Πολυάραβο Μάνης.
Την Κυριακή 28 Αυγούστου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυαράβου εψάλη η επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια η κατάθεση στεφάνων από πολιτικούς, στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας, τοπικούς άρχοντες και εκπροσώπους συλλόγων.
Δάφνινο στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικολάου Μιχαλολιάκου ο γραμματέας της Τ.Ο. Μάνης Μπουτεράκος Βασίλειος, με τους παρευρισκόμενους να καταχειροκροτούν στην προσφώνηση της Χρυσής Αυγής και του ονόματος του Αρχηγού.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλά μέλη και φίλοι της Τ.Ο. Μάνης που έτυχαν ένθερμης υποδοχής από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι μετά το πέρας συνομίλησαν μαζί μας και μας εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους και παρομοίωσαν τους τότε αγώνες με τους σημερινούς που δίνει η Χρυσή Αυγή για μία Ελεύθερη Ελλάδα με Υπερήφανους Έλληνες.
Την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε βιντεοπροβολή και παράλληλη ομιλία με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή. Κατά την διάρκεια της ομιλίας έγιναν αναφορές στις διακρατικές σχέσεις της Ελλάδας εκείνη την εποχή και την στάση που τήρησαν τα άλλα κράτη απέναντι στο δράμα των Ελλήνων. Ακόμη τονίσθηκε η υποστήριξη σε όπλα από τους μπολσεβίκους της Σοβιετικής Ένωσης προς το κίνημα των νεότουρκων αλλά και η στάση των εγχώριων κομμουνιστών που κατά δήλωσή τους,” όχι μόνο χάρηκαν για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρά Ασία αλλά την επεδίωξαν”.
Επίσης αναλύθηκαν οι φρικαλεότητες τις οποίες υπέστησαν οι Έλληνες αλλά και οι Αρμένιοι από τον στρατό του ντομνέ Κεμάλ Ατατούρκ και το μίσος με το οποίο οι Τούρκοι στρέφονταν κατά αμάχων και άοπλων πληθυσμών. Εν τέλει, σημειώθηκε πως εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές έχουμε ιερή υποχρέωση να μην λησμονήσουμε καμία σκλαβωμένη πατρίδα και κανέναν νεκρό πρόγονο μας που μαρτύρησε για το Έθνος και την Πατρίδα μας! Στην βιντεοπροβολή παρακολουθήσαμε σπάνιο υλικό από την γενικότερη περίοδο των διωγμών της Μικράς Ασίας αλλά και από την τραγική καταστροφή της Σμύρνης το καλοκαίρι του 1922.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn544#ixzz4Ite5s6wd