Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Φίλης καρφώνει την ψευτοδεξιά: “Σύμφωνος ο Μητσοτάκης για την αλλαγή των θρησκευτικών στα σχολεία”

Ο Φίλης καρφώνει την ψευτοδεξιά: “Σύμφωνος ο Μητσοτάκης για την αλλαγή των θρησκευτικών στα σχολεία”

Για πολλοστή φορά ο εθνομηδενιστής και αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δήλωσε, αυτή την φορά από το βήμα της Βουλής, ότι από φέτος αλλάζει το μάθημα των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες.

Συγκεκριμένα, ο Φίλης είπε τα εξής: «Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευμάτων. Άκουσα μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προ μηνός σε μία τηλεοπτική εκπομπή, που είπε ότι συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία. Το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους. Η απόφαση βεβαίως είναι της πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο. Δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων».

Αφού εκφράσουμε την απορία μας για το πώς είναι δυνατόν σε μια Χώρα, στην οποία το 98% των κατοίκων της είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να αλλαχτεί η θρησκευτική εκπαίδευση εις βάρος της επίσημης θρησκείας, με ίση κατανομή ανάμεσα στην Ορθοδοξία και τις άλλες θρησκείες, αυτό το οποίο αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι το “κάρφωμα” που κάνει ο Φίλης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν λέει χαρακτηριστικά γι’ αύτόν ότι “συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία”.

Συνοδοιπόροι, λοιπόν, του άθεου διεθνιστή και του ΣΥΡΙΖΑ ο κοσμοπολίτης Μητσοτάκης και η ΝΔ στο σαμποτάρισμα της Ορθοδοξίας και στην τεχνητή εξίσωσή της με άλλες θρησκείες. Αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα παραμείνει πάντοτε η “πατριωτική” ΝΔ. Ένα κόμμα ανθελληνικό σ’ όλες τις εκδοχές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-filhs-karfwnei-ton-mhtsotakh-sumfwnei-mazi-mas-na-allajei-to-programma-tw#ixzz4J2WqWnWr

Exit mobile version