Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οδυρμός από τα “ορφανά”: Αποσύρεται το όνομα του Μαρξ από τις οδούς και τις πλατείες της Γερμανίας!

Οδυρμός από τα “ορφανά”: Αποσύρεται το όνομα του Μαρξ από τις οδούς και τις πλατείες της Γερμανίας!

Στην περιοχή της τέως Ανατολικής Γερμανίας υπάρχουν ακόμη δρόμοι με το όνομα του Μαρξ, πράγμα (ας πούμε) φυσιολογικό λόγω του κομμουνιστικού παρελθόντος της περιοχής. Τώρα, όμως, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, αυτό θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς υπάρχουν σκέψεις για αντικατάσταση του ονόματός του.

Περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που συνέβη η οικονομική κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας, είναι καιρός να ξεκόψουμε εντελώς και με τον κομμουνισμό και να αλλάξουμε τα ονόματα των δρόμων”, δήλωσε ο Βόλβγκανγκ Στάιγκερ, εκπρόσωπος 12.000 γερμανικών επιχειρήσεων.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν στον χώρο της γερμανικής αριστεράς με την εκπρόσωπο του Die Linke, Κατρίν Λόμπτσε να δηλώνει: “ο Μαρξ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς φιλοσόφους όχι μόνο για την Γερμανία, αλλά για την ανθρωπότητα. Δεν ήταν ένας βίαιος επαναστάτης”.

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο εκτός από τον σχολιασμό της τελευταίας φράσης. Ο “μη βίαιος επαναστάτης” Μαρξ ήταν αυτός, ο οποίος έλεγε ότι “η βία είναι η μαμά της Ιστορίας”.

Πολύ περισσότερο, έδωσε τα απαραίτητα ιδεολογικά εφόδια στους Λένιν, Τρότσκυ και Στάλιν για να εγκαθιδρύσουν με το ένοπλο πραξικόπημα των μπολσεβίκων το 1917 τον κόκκινο τρόμο, αρχικά στην Σοβιετική Ένωση και μετέπειτα στην Ανατολική Ευρώπη και άλλες χώρες του κόσμου.

Γι’ αυτό τόσο ο Μαρξ όσο και οι ιδέες του θα έχουν το στίγμα του εγκληματία για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aposuretai-to-onoma-tou-marj-apo-tis-odous-kai-tis-plateies-ths-germanias#ixzz4J7Rv89oj

Exit mobile version