Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έφυγε ο Καταδρομέας Ζαφειρίου μόνος επιζών του μοιραίου Noratlas κατά την ηρωική επιχείρηση Νίκη στην Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ

Το άθλιο ελλαδιστάν δεν αναγνώρισε ποτέ την πολεμική δράση των Καταδρομέων της Α’ ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα το 1974 και έσωσαν το ελεύθερο κομμάτι της Λευκωσίας.

Έφυγε από τη ζωή χθες χθες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο μοναδικός επιζών του μεταγωγικού αεροσκάφους NORATLAS 4, της επιχείρησης αυτοκτονίας ΝΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες μέρες της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο. Ο Θανάσης Ζαφειρίου μετά τον τραυματισμό του το 1974 είχε μείνει ανάπηρος και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, οπως αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΠΣΕΚΜ).

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν καθημερινώς. Το κράτος της μεταπολίτευσης είχε φροντίσει να πετάξει στα αζήτητα άλλον έναν ήρωα της Ελλάδος. Το 1974 ο Καταδρομέας Ζαφειρίου είχε γλιτώσει τον θάνατο, όταν πήδηξε χωρίς αλεξίπτωτο από το αεροσκάφος το οποίο δεχόταν πυρά (φίλια πυρά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες) κατά την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efuge-o-katadromeas-zafeiriou-monos-epizwn-tou-moiraiou-noratlas-kata-thn-h#ixzz4J7SUNSym

Exit mobile version