Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προειδοποίηση: Το ανθελληνικό Υπουργείο βλάπτει σοβαρά την Παιδεία

Για ακόμα μια φορά μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο γίναμε μάρτυρες μιας διαμάχης που αποπροσανατόλισε την κοινή γνώμη σχετικά με την Παιδεία και την εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία αλλά και στα σχολεία της ομογένειας. Στημένο το παιχνίδι. Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει μια εργασιακή ομάδα, αυτή των εκπαιδευτικών και να τους κάνει ομήρους και εκβιαζόμενους κομματικούς υπηρέτες της.

Γεμάτα ασάφεια τα άρθρα του νομοσχεδίου που με κριτήρια όπως οι προσωπικές εκτιμήσεις του Υπουργού και η προσωπική συνέντευξη, που ενώ δαιμονοποιήθηκε εντός Ελλάδος, στο εξωτερικό είναι αντικειμενική. Τα σχολεία στο εξωτερικό, που ως σκοπό έχουν την διάδοση της ελληνικής παιδείας στους παλαιότερους αλλά και νεότερους Έλληνες μετανάστες που διώχτηκαν από την πατρίδας τους εξαιτίας των μνημονίων έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι λίγα ή και ανύπαρκτα σε πολλές περιοχές που θα έπρεπε να υπάρχουν και να παίζουν καθοριστικό ρόλο εκεί που χτυπάει η καρδιά της ομογένειας.

Το θέμα επικεντρώθηκε κυρίως στο αν θα παραμείνουν αμιγώς ελληνόγλωσσα ή αν θα γίνουν δίγλωσσα. Σίγουρα τα δίγλωσσα σχολεία θα αποτελούν μεγαλύτερο κίνητρο για τους Έλληνες του εξωτερικού μιας και θα είναι ευκολότερη η ενσωμάτωση όσων δεν ομιλούν καλά ή σχεδόν καθόλου την μητρική τους γλώσσα. Δίνουν όμως πολλά δικαιώματα παρέμβασης στην λειτουργία τους από τα κράτη τα οποία θα τα φιλοξενούν. Να τονίσουμε ότι τα γερμανικά ή αμερικανικά σχολεία στην Ελλάδα ελέγχονται, τυπικά, από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και οι παρεμβάσεις του είναι ανύπαρκτες. Ακόμα μια ενέργεια υποταγής και υποτέλειας δηλαδή στους ξένους που εκτός από οικονομικά μας ελέγχουν σε κάθε επίπεδο λειτουργίας μας ως κράτος.

Τα σχολεία Ειδικής Εκπαίδευσης και Αγωγής και οι εκπαιδευτικοί τους μπήκαν στο στόχαστρο αυτών που δηλώνουν οπαδοί της δημόσιας παιδείας εξισώνοντας τους με κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων ιδιωτικών φορέων, που σε πολλές πολλές περιπτώσεις είναι βιομηχανίες παραγωγής με αδρά αμοιβή ταχύρρυθμων τίτλων. Με λίγα λόγια το νομοσχέδιο πετάει στα σκουπίδια την τετραετή φοίτηση των εκπαιδευτικών στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Παράπλευρες απώλειες εδώ είναι οι μαθητές με αναπηρία και οι γονείς τους, που αν δεν τους έφταναν τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τώρα θα συνθλίβουν από την σύγκρουση κυβέρνησης και εκπαιδευτικών των σχολείων ειδικής εκπαίδευσης. Η Χρυσή Αυγή φυσικά καταψήφισε την τροπολογία αυτή όπως και το νομοσχέδιο στο σύνολο του. Τα διαπολιτισμικά σχολεία που με ομολογία του μνημονιακού «αγωνιστή» Μηταφίδη του Σύριζα, απέτυχαν λόγω του ότι κανένα παιδί Ελλήνων δεν εγγράφηκε σε αυτά, θέλουν να τα ανάγουν και σε πειραματικά. Θα δημιουργηθούν 850 δομές ένταξης «Σχολεία» σε νέες εγκαταστάσεις ή θα συστεγαστούν σε υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις σε σχολεία στις περιοχές που είναι κοντά σε κέντρα φιλοξενίας. Εθελοντές επ’ αμοιβή. Θα τα αναλάβουν δηλαδή οι γνωστές ΜΚΟ!

Στην Ειδομένη, όπως τοπικοί παράγοντες καταγγέλλουν, υπάρχει ήδη μια προσπάθεια αγοράς οικοπέδων για την δημιουργία τέτοιων δομών. Ψέματα είπαν στις τοπικές κοινωνίες ότι οι λαθρομετανάστες είναι περαστικοί. Θα ενταχθούν στο ελληνικό σύστημα παιδείας και σύντομα θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και την ελληνική ιθαγένεια.

Την ίδια ώρα τρία στα δέκα ελληνόπουλα μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών μιας και λόγω της δηλωμένης εργασίας ξεπερνούν το ανώτερο όριο του οικονομικού κριτηρίου που η πολιτεία θέσπισε. Οι αλλοδαποί όμως με την αδήλωτη και μαύρη εργασία τους παίρνουν περισσότερα μόρια για την ένταξη των δικών τους παιδιών, μιας και φαινομενικά είναι μακροχρόνια άνεργοι. Σε όλα αυτά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν το μοναδικό κόμμα που αντέδρασε, με την ΝΔ να μην την νοιάζει εάν θα γεμίσουν τα σχολεία μας με σουνίτες μουσουλμάνους, αλλά να ασκεί δήθεν αντιπολίτευση για τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων. Άλλωστε όπως τόνισε ο Αρχηγός μας, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, η Νέα Δημοκρατία άνοιξε την πόρτα της παιδείας στην εθνομηδενιστική αριστερά.

Η κυβέρνηση, πιστή στα σχέδια απεθνικοποίησης της, χαρακτηρίζει όλους τους ιδιοκτήτες σχολείων ως λάτρεις των τριτοκοσμικών και άθλιων εργασίας που τις επιβάλουν στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία τους. Η ΝΔ χαρακτηρίζει τους εκπαιδευτικούς κακοπροαίρετους και στο τέλος με τέτοιες γενικεύσεις την πληρώνουν οι καλοί εκπαιδευτικοί, οι καλοί εργοδότες και φυσικά οι μαθητές και οι οικογένειες τους μιας και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση υπηρετούν ιδεοληψίες ή οικονομικούς παράγοντες και μόνο.

Η λύση είναι ξεκάθαρη για όλα τα προβλήματα στην Παιδεία. Θα πρέπει τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες να στελεχωθούν από εθνικιστές πατριώτες εκπαιδευτικούς που μετά από τα υποχρεωτικά χρόνια εκπαίδευσης ενός νέου Έλληνα να έχει την ανάλογη συνείδηση για να μπορέσει να εργαστεί για την διάσωση, αναγέννηση και την εκ νέου διάδοση του ελληνικού πνεύματος.

Χατζησάββας Χρήστος, Βουλευτής Κιλκίς

www.xamak.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proeidopoihsh-to-upourgeio-blaptei-sobara-thn-paideia#ixzz4JH3EEaJ9

Exit mobile version