Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η γεωστρατηγική προσέγγιση Ελλάδος-Κίνας και το εθνικό δόγμα της Χρυσής Αυγής

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η γεωστρατηγική προσέγγιση Ελλάδος-Κίνας και το εθνικό δόγμα της Χρυσής Αυγής

Ο Πειραιάς ως σημείο αναφοράς για την ελληνοσινική προσέγγιση και την εθνική μας ασφάλεια και όχι προϊόν εκποίησης της προδοτικής πολιτικής Σύριζα-ΝΔ 

Ο Xu Lirong, πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Ltd (Cosco), έχει συχνά χαρακτηρίσει το λιμάνι του Πειραιά ως το μαργαριτάρι της Μεσογείου. Και όχι άδικα επειδή με την ολοκλήρωση της ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΚΑΙ «ΤΣΑΜΠΑ» εξαγοράς του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) ο όμιλος Cosco  θα κεφαλαιοποιήσει τη στρατηγική ευκαιρία που παρουσιάζει η κινεζική διπλωματική και επιχειρηματική πρωτοβουλία ”One Belt, One Road”.

Με μια πιο οξυδερκή ματιά βλέπουμε ότι κάτω από την κάλυψη της επιχειρηματικής συνεργασίας η Κίνα πρακτικά έχει αποκτήσει και το οικόπεδο για  μια μελλοντική πλήρη πολεμική ναυτική βάση κοντά στα πετρέλαια του Αιγαίου Πελάγους. Αυτή την δυνατότητα της ελλιμένισης και επιχειρησιακής δυνατότητας του Κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο Πέλαγος αλλά και την ευρύτερη θαλάσσια γεωστρατηγική  περιοχή της Μεσογείου θα καταστήσει την Κίνα σημαντικό παράγοντα σε μια περιοχή που είναι πολύ μακριά από τα πάτρια εδάφη της. Μια περιοχή όμως που είναι πλούσια σε πρώτες ύλες και υδρογονάνθρακες και ήδη περιέχει αρκετές εταιρίες κινεζικών συμφερόντων σε όλα τα παράλια της Μεσογείου. Άλλωστε ακόμη και σήμερα αρκετά Κινέζικα πολεμικά πλοία επισκέπτονται συχνά τον Πειραιά. Και σίγουρα ελλιμενίζονται μετά από κάποια επιχείρηση επιτήρησης των συμφερόντων της Κίνας στην περιοχή και όχι μετά από κάποια απλή βόλτα στη  Μεσόγειο. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

 

Η σπουδαιότητα της σημερινής συγκαλυμμένης δημιουργίας ενός προπύργιου για την υποστήριξη μελλοντικών κινεζικών στρατιωτικών επιχειρήσεων φαίνεται και από τις δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού κ. Λι Κετσιάνγκ. Συγκεκριμένα ο κ. Κετσιάνγκ έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει την σημασία που έχει για την Κίνα η σχέση της με την Ελλάδα και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Κίνας. Διότι χωρίς αμφιβολία με την εγκαθίδρυση πια της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά η σχέση μεταξύ της Ελλάδος και της Κίνας σταμάτησε να είναι μια απλή επαφή μεταξύ δυο απομακρυσμένων κρατών. Αντιθέτως εξελίσσεται σε μια σταθερή και μόνιμη οικονομική, επιχειρηματική και πολιτική σχέση.

Όμως η Κίνα δεν είναι μόνο ένας ξεχωριστά υπέροχος πολιτισμός και μια από τις ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο αλλά και μια στρατιωτική υπερδύναμη. Θα μπορούσε αυτή η σχέση να συμπεριλάβει στο μέλλον και μια στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Κίνας; Τα συμφέροντα της Ελλάδος και της Κίνας πάντοτε θα εξαρτώνται από τα συμφέροντα της Cosco;

Σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη και διασφάλιση αυτής της σύμπλευσης θα είναι οι χειρισμοί του Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος. Μιας νευραλγικής υπηρεσίας που έχει ατονήσει σημαντικά στα χρόνια της μεταπολίτευσης και σήμερα υποφέρει κάτω από τις είτε αδέξιες είτε προδοτικές κινήσεις του σημερινού υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Ενός υπουργού που είχε την θρασύτητα να δηλώσει ακόμα και ψευδή στοιχεία στο βιογραφικό του σημείωμα.

Η εξαγορά του ΟΛΠ δίνει ένα πλεονέκτημα αυτονομίας δράσεως για την κινεζική πλευρά μιας και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από την ελληνική διπλωματία προς εξασφάλιση κάποιων ανταλλαγμάτων στρατιωτικής φύσεως για την επιχειρηματική ηγεμονία των Κινέζων στον Πειραιά. Πίσω από τις πολυδιαφημιζόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ επενδύσεις στον Πειραιά θα πρέπει μια σωστή και σοβαρή Ελληνική διπλωματία να ελέγξει εάν θα συμπεριλαμβάνονται υποδομές που θα μπορούν να υποστηρίξουν τον ελλιμενισμό, ανεφοδιασμό, συντήρηση και προστασία πολεμικών πλοίων επιφανείας αλλά και υποβρυχίων. Και σε αυτή την περίπτωση η Ελληνική διπλωματία θα πρέπει να ενεργήσει κατάλληλα κτίζοντας και το επόμενο στάδιο μετά την οικονομική, επιχειρηματική και πολιτική σχέση.

Δηλαδή μια εποικοδομητική και για τις δυο πλευρές στρατιωτική συμμαχία με τη Κίνα. Και για να συμβεί μια τέτοια ωφέλιμη κατάσταση θα πρέπει να χαραχθούν το συντομότερο οι σχετικές πολιτικές καθώς και η αναγνώριση και θεραπεία σημείων που εμπεριέχουν αντίστοιχο ρίσκο και για τις δύο πλευρές.

Ας αναρωτηθεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα εάν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με δεκανίκι την Νέα Δημοκρατία θα μπορέσουν να προασπίσουν τα συμφέροντα της Ελλάδος σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα εξωτερικής πολιτικής. Ας αναρωτηθεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα εάν μια μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με οποιοδήποτε άλλο συστημικό δεκανίκι θα μπορέσει να σταθεί επάξια σε αυτή την περίπτωση αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος  – Χρυσή Αυγή πιστεύει στον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που θα αποβούν ευεργετικές για την Πατρίδα μας. Και έχει το έμψυχο δυναμικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μέλλοντος στον τομέα μιας εξωτερικής πολιτικής που θα αποβαίνει συνεχώς ευεργετική για την Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα να υποστηρίξει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Ελλάδας μας στην διεθνή γεωστρατηγική σκακιέρα.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΚΙΩΔΗ – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ – ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΣΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-h-gewstrathgikh-proseggish-ellados-kinas-kai-to-ethniko-dogma-ths-c#ixzz4JPjIkWOa

Exit mobile version