Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κλέφτες συριζαίοι! Με νέο χαράτσι στα ακίνητα παίρνουν τα σπίτια των φτωχοποιημένων Ελλήνων

Κλέφτες συριζαίοι! Με νέο χαράτσι στα ακίνητα παίρνουν τα σπίτια των φτωχοποιημένων Ελλήνων

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα αυθαίρετα κτίσματα θα συζητηθεί στην Βουλή πιθανόν μέσα στον Οκτώβριο του 2016 αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης στο opengov.gr λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Στο περιεχόμενο των διατάξεων του διαβάζουμε για “τσουχτερά” πρόστιμα για όσους ιδιοκτήτες προσπαθήσουν να αποκρύψουν τα αυθαίρετα κτίσματα τους αλλά και για “γενναίες” μειώσεις προστίμων για όσους ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων προσέλθουν οικειοθελώς το συντομότερο να δηλώσουν την εκτός σχεδίου κατοικία τους. Αλλά φυσικά και να δώσουν το συντομότερο δυνατόν τον οβολό τους σε μια ανθελληνική κυβέρνηση που κυριολεκτικά κάνει συσκέψεις για να βρει καινούργιους τρόπους οικονομικής αφαίμαξης του Ελληνικού Λαού. Ενός Ελληνικού Λαού που έχει φτάσει ήδη στο τέρμα των φοροδοτικών δυνατοτήτων του με νέα εκτόξευση ανείσπρακτων φόρων που ξεπέρασαν πλέον τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ως να μην έφτανε η δημιουργία του νέου χαρατσιού για τα αυθαίρετα κτίσματα, ως να μην έφτανε η ήδη μεγάλη  επιβάρυνση που έχει φέρει ο ΕΝΦΙΑ, στα ψιλά γράμματα του νομοσχεδίου προς ψήφιση υπάρχει και η πρόβλεψη για χαράτσι σε υπάρχοντα νόμιμα κτίρια!

Με την δικαιολογία της απόκτησης εικόνας για όλα τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, εισάγεται για πρώτη φορά ο όρος «Ταυτότητα Κτιρίου» που υποχρεώνει όλους οι ιδιοκτήτες και υπεύθυνους ακινήτων να υποβάλουν ηλεκτρονικά φάκελο με τα στοιχεία του κτιρίου που έχουν στην κατοχή τους εντός τριετίας (νοσοκομεία, σχολεία, θέατρα), πενταετίας (γραφεία, ιατρεία, καταστήματα, γραφεία ελευθέρων επαγγελματιών, χώροι παροχής υπηρεσιών)  ή οκταετίας (αποθηκευτικοί χώροι) από τη δημοσίευση του νόμου.

Η υποβολή αυτή υποχρεώνει την επίβλεψη όλης της διεργασίας από διπλωματούχο μηχανικό άρα επιφέρει και το ανάλογο κόστος. Ένα αδικαιολόγητο κόστος μιας και για να ολοκληρωθεί ένα κτίριο έχουν ήδη συμβάλλει αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι διπλωματούχοι μηχανικοί που ήδη έχουν υποβάλλει τους αντίστοιχους φάκελους σε όλους τους απαραίτητους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου (ΔΕΚΟ, Εφορία κτλ).

Ήδη η επιβολή του ΕΝΦΙΑ (πρώην ΕΕΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ) για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει αποφέρει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία θα έπρεπε να υπερκαλύπτει οποιαδήποτε οικονομική δαπάνη για την δημιουργία μιας ταυτότητας υπάρχοντος ακινήτου.

Άρα είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αυτή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ αποβλέπει καθαρά στην δημιουργία περισσότερων εξόδων κατοχής ενός ακινήτου; Με τελική προσπάθεια τον εξαναγκασμό των Ελλήνων σε πώληση των ακίνητων ιδιοκτησιών τους προς αποφυγή των τεράστιων φορολογικών βαρών; Και αν ναι με ποιον απώτερο σκοπό; Ήδη δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις Ελλήνων που προσπαθούν να πουλήσουν τις ακίνητες ιδιοκτησίες τους λόγω του ΕΝΦΙΑ και της σχετικής φορολογίας για μεταβιβάσεις και κληρονομιές;

Για να απαντήσουμε αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αρκετοί Έλληνες είχαν αποκτήσει ιδιαίτερα την πρώτη τους κατοικία μέσω δυσανάλογα μεγάλου αλλά πανεύκολου τραπεζικού δανεισμού. Δηλαδή λόγω της ευκολίας αυτού του δανεισμού και των αρκετών δόσεων η τιμή των ακινήτων τα χρόνια προ κρίσης είχε τριπλασιαστεί. Αλλά και η εξασφάλιση του δανείου ήταν εύκολη αφού βασιζόταν μόνο στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Άρα αν συνδυάσουμε τους παρακάτω παράγοντες: την ήδη υπάρχουσα υπερφορολόγηση μέσω ΕΝΦΙΑ και άλλων βαρών (δημοτικά τέλη κτλ), την προσπάθεια προστιθέμενης υπερφορολόγησης με τον αδικαιολόγητο τρόπο της “ταυτότητας κτιρίου” ότι η κρίση έχει επιφέρει καθίζηση στις τιμές πώλησης των ακινήτων και το γεγονός ότι στο τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία (222 ψήφοι) υπάρχει η δυνατότητα ξένων hedge funds (κερδοσκοπικών συνεταιρισμών, ή αλλιώς και κοράκια) να μπορούν να εξαγοράζουν τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι υπηρέτες των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα οποιαδήποτε συστημικά δεκανίκια τους όπως την Νέα Δημοκρατία-Λεβέντη-Ποτάμι έχουν πάρει εντολή από ξένους κερδοσκοπικούς παράγοντες όπως καταστήσουν ασύμφορη την διατήρηση στην κατοχή των Ελλήνων οποιασδήποτε ακίνητης περιουσίας.

Καλούμε όλους τους Έλληνες να συνδράμουν στον Αγώνα που δίνειά ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή για την διατήρηση του δικαιώματος των Ελλήνων στην ακίνητη περιουσία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kleftes-surizaioi-me-neo-charatsi-sta-akinhta-pairnoun-ta-spitia-twn-ftwcho#ixzz4JZsYQjDd

Exit mobile version