Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τζέφρυ εναντίον Τζέφρυ: Ο άνθρωπος που μας έβαλε στο μνημόνιο ζητά να τελειώνουμε με τα αίτια της κρίσης!

Τζέφρυ εναντίον Τζέφρυ: Ο άνθρωπος που μας έβαλε στο μνημόνιο ζητά να τελειώνουμε με τα αίτια της κρίσης!

Το ότι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τζέφρυ Παπανδρέου δεν διαθέτει και τον λαμπρότερο νου που θα μπορούσε να έχει ένας ηγέτης μιας χώρας είναι γνωστό τοις πάσι. Αλλά το ότι η βλακεία του θα έφτανε σε επίπεδα αυτοκαταστροφής είναι αναμφισβήτητα κάτι στο οποίο δε μας έχει συνηθίσει. Μέχρι πρότινος.

Από την Κρήτη ορμώμενος και στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων με μέλη και φίλους του ΚΙΔΗΣΟ ο πρώην μνημονιακός πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην προοπτική των συνεργασιών των κομμάτων που γίνονται για την καταπολέμηση της πολιτικής και οικονομικής κρίσης και, ασφαλώς, στα οικονομικά της χώρας. Κι εκεί που κάποιος περίμενε ότι θα αναλωνόταν σε μία τυπική, χλιαρή και ανούσια ομιλία (με ευχάριστα διαλείμματα από σαρδάμ και ακατάληπτες λέξεις) ο Τζέφρυ έκανε το απροσδόκητο, στέλνοντας τον εαυτό του κατηγορούμενο στο Ειδικό Δικαστήριο!

Είπε ότι ο ίδιος και το κίνημα που εκπροσωπεί (λέμε τώρα) «θέλει να τελειώνει με ό,τι μας οδήγησε στην κρίση», δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση ότι θέλει να ξεμπερδεύει με τον εαυτό του γιατί η αρχή της κρίσης έγινε όταν από το Καστελόριζο ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης, με τα γνωστά επακόλουθα για την χώρα και την οικονομία της.

Είτε από νομικής είτε από καθαρά πολιτικής απόψεως ο Παπανδρέου μόνο ένοχος μπορεί να χαρακτηριστεί για την υποδούλωση της Ελλάδος στο άρμα των διεθνών τοκογλύφων, αφού δικαιωματικά του ανήκει ο χαρακτηρισμός του γνήσια μνημονιακού, κάνοντας την αρχή πολύ πριν τους διαδόχους του Σαμαρά και Τσίπρα.

Όπως και να ΄χει το θράσος, η αφέλεια, η καθαρή βλακεία και η απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων αντικατοπτρίζει στο πρόσωπο του Παπανδρέου ένα κλασικό παράδειγμα μιας χώρας ηθικά χρεοκοπημένης που χειροκροτά τους υπαίτιους της καταστροφής του ως σωτήρες.

Αλλά οι συσχετισμοί θα αλλάξουν σύντομα και το μόνο για το οποίο θα μας απασχολήσει ο ίδιος και οι όμοιοι του θα είναι οι καταγεγραμμένες ενέργειες εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tzefru-enantion-tzefru-o-anthrwpos-pou-mas-ebale-sto-mnhmonio-zhta-na-telei#ixzz4JaCcXFws

Exit mobile version