Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός έφερε στην Ευρωβουλή το ζήτημα με τις παράνομες πωλήσεις ακινήτων Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία

Ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός έφερε στην Ευρωβουλή το ζήτημα με τις παράνομες πωλήσεις ακινήτων Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία

Ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός έθεσε ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στις παράνομες πωλήσεις ακινήτων στην Αλβανία.

Μία ενέργεια που επιφανειακά μπορεί να χαρακτηριστεί ως εμπορική δραστηριότητα αλλά στην ουσία αφήνει ελεύθερο πεδίο σε Αλβανούς να καταπατήσουν τις ιδιοκτησίες των εκτοπισθέντων Βορειοηπειρωτών, να νομιμοποιούν και να “ξεπλένουν” τις υφαρπαχθείσες ακίνητες περιουσίες μέσω των πωλήσεων τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης, όπως υποβλήθηκε:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα αλβανικές μεσιτικές εταιρείες διαφημίζουν και πωλούν οικόπεδα και ακίνητα, στην παραθαλάσσια ζώνη μεταξύ Αγίων Σαράντα και Εξαμιλίων.

Μεγάλο τμήμα της ζώνης αυτής (γνωστό και ως Μπερντενέσι) ανήκε στην ελληνική κοινότητα της Τσούκας, η οποία διοικητικά υπάγονταν στην αναγνωρισμένη Ελληνική Μειονότητα Επαρχίας Αλύκου, ενώ με τη νέα διοικητική διαίρεση του 2015, προσαρτήθηκε στο Δήμο Αγίων Σαράντα.

Η συστηματική πληθυσμιακή και δημογραφική αλλοίωση που υπέστη η περιοχή, με μεταφορά Αλβανών εποίκων αλλά και διωγμό Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, συνεπικουρούμενα από την έλλειψη αλβανικού εθνικού κτηματολογίου, άφησε ελεύθερο πεδίο σε Αλβανούς να καταπατήσουν τις ιδιοκτησίες των εκτοπισθέντων Βορειοηπειρωτών αλλά και να νομιμοποιούν και “ξεπλένουν” τις υφαρπαχθείσες ακίνητες περιουσίες μέσω των πωλήσεων τους σε ευρωπαίους ανυποψίαστους πολίτες.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή αν προτίθεται να διερευνήσει τις καταγγελίες ώστε να προστατευθούν οι ιδιοκτησίες των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων και αν θα προχωρήσει σε ενημέρωση ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και πολιτών, να απέχουν από αγορές ακινήτων στην Αλβανία, μέχρι να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Διαβάστε επίσηςΜε τα χρήματα της Ε.Ε πραγματοποιείται η καταπάτηση της γης των Βορειοηπειρωτών από τους αλβανούς

Αδιάφορη η κυβέρνηση στις συνεχείς προκλήσεις των αλβανών κατά των Βορειοηπειρωτών

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-strathgos-eleutherios-sunadinos-efere-sthn-eurwboulh-to-zhthma-me-tis-par#ixzz4JaluGaa2

Exit mobile version